Berichten: 2
|
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013, 22:10
Onderwerp: WAT ETEN WE VANDAAG VOOR LEKKERS1
|
|
|
Deze heb ik van 't weekend gemaakt. FF werk maar zeker de moeite waard! Ben benieuwd hoe die jullie smaakt;
Fricassee van gekarameliseerde kip;
- 1 Scharrelkip - Zout en peper - 2el Witte wijnazijn - 1,25 l olijf olie - 6 teentjes knoflook - 3 zoete aardappelen - 1 thee lepel (fenegriek, komijn en gele mosterd zaadjes gemixt) - 1 bosuitje - 2 uien - 1 1 sjalotje - 1 laulierblad - 1 takje tijm - 1 chilipeper - geraspte gember wortel - 2 kruidnagels - 1 kippebouillontablet - 1 eetlepel bloem.
Marineer de kip 24 uur van te voren met de azijn, 1 el Olie, een derde van de knoflook. (ff glad maken met een blender of staafmixer)
Bak daarna de kip in Olie en de marinade. Voeg 1 thee lepel (fenegriek, komijn en gele mosterd zaadjes gemixt), zout en peper, de uit, de sjalot, de resterende knoflook, het laurierblad, de tijm en de chilipeper toe. Snij de bosui erbij en een scheutje water tot dat de kip onderwater staat. Laat het geheel vervolgens 20 min stoven.
Voeg de gemberwortel, kruidnagels en het boullontablet toe en bind het geheel met een beetje bloem. Laat alles nog ff 10 min stoven en indikken.
Kook de zoete aardappelen 15 minuutjes met zout.
Serveer de kip met de zoete aardappelen en maak t af met een lekker frisse salade.
Eet smakelijk :)
|
|