Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:21
|
|
|
http://www.allergieplatform.nl/voeding/voedselallergie/nachtschade/
Heeft U een maand lang uw best gedaan met een Histamine Beperkend Dieet en heeft U gemerkt dat dit U werkelijk goed helpt dan kunt U doorgaan met deze wijze van voedselopname. In deze site geven wij u enkele richtlijnen voor wat wel en niet is toegestaan bij een dieet waarbij de verlaging van de Histaminespiegel op de voorgrond staat. De lijst is dus wat uitgebreider. Aan de hand van vragen en opmerkingen van patiënten zijn wij tot deze lijst gekomen. Nog steeds zijn wij bereid opmerkingen voor verbeteringen op te nemen.
Kruiden en Specerijen Vermeld wordt nu ook welke producten wel goed te gebruiken zijn: Toegestaan Azijn Bonenkruid Dille Jeneverbes Karwijzaad Laurier Mierikswortel Peper Saffraan Ui (vers) Bieslook Borage Dragon Kardemom Knoflook Marjolein Oregano Rozemarijn Salie Uifruitjes (zonder smaakversterker) Niet toegestaan Cayennepeper Champignons Eucalyptusolie Galanga ( Laos ) Gember Kaneel Kerrie Kervel Ketjap Komijn Koriander( ketoembar) Kruidnagel (koekkruiden) Lavas Majoraan Mosterdzaad Munt,Menthol Nootmuskaat Oranje snippers Paprika Peterselie Sassafras (tandpasta,thee,kauwgom) Sesamzaad Selderij,knolselderij Soja Tijm Vanille Venkel Vetsin Zonnebloempitten natrium(mono)glutamaat
Brood Alle soorten wit-, bruin- en volkorenbrood zijn toegestaan, evenals zuurdesem- en roggebrood zonder conserveermiddelen. Eet bij voorkeur bruinbrood. Crackers, knäckebröd e.d. zijn toegestaan als ze geen vanille of ei bevatten. Krenten- en rozijnenbrood bevatten vanille en kunt u beter niet gebruiken. Dit geldt ook voor beschuit (daar zit ook ei in), brood met gember en roggebrood mét conserveermiddel.
Melkproducten/ Zuivel Gewone melk kunt u meestal wel drinken. Melk direct van de koe niet. Bewaar melk koel en kort.
Geiten/paardenmelk zijn geen probleem, maar alleen voor mensen die een bewezen allergie voor melk hebben is dit aan te raden. Gebruiken zij dit weer teveel, dan kunnen zij ook hiervoor weer overgevoelig worden.
Gebruik geen koffiewitmakers, zoals melkpoeder. Pure slagroom, koffieroom zonder toevoegingen en crème fraîche zijn wel toegestaan. Niet toegestaan zijn: yoghurt, kwark, karnemelk en biogarde. (Als u weinig of geen melk drinkt of kaas eet, kan het zinvol zijn extra calcium te gebruiken.)
Boter Roomboter, (dieet)margarine en halvarine (beide zonder soja) zijn toegestaan. Bak- en braadproducten met smaakversterkers en Becel dieetmargarine raden wij af.
Kaas De voorkeur gaat uit naar heel jonge kaas, jonge roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou), smeerkaas, smeltkaas, geitenkaas, cottage cheese (Hüttenkäse) of mozzarella. Wij raden u af de volgende kazen te eten: • Kaas bereid van rauwe melk. • Blauwschimmelkazen, zoals Gorgonzola en Danish blue. • Witte schimmelkazen, zoals brie en camembert. • Kaassoorten bereid met minder zout, zoals Maaslander en Maasdammer. • Kruidenkazen. • Oude kaassoorten. • Buitenlandse kaassoorten, zoals Tilsiter, Cheddar, Emmentaler, Gruyère en Parmezaanse kaas.
Zie verder: Koemelkallergie Ei Het eten van eieren raden wij af. Eigeel kunt U eventueel wel gebruiken.
Vlees Wij raden u aan het onderstaande vlees niet te eten: • Kant-en -klaar vleesproducten, zoals aangemaakt gehakt, rundersaucijs, hamburger, rundervink. Deze kunnen ook bacteriën en allerlei kruiden en specerijen bevatten. • Varkensvlees of vleesproducten waarin deze vleessoorten verwerkt zijn. • Vleesconserven (blik en diepvries). • Schapen- of lamsvlees is meestal niet toegestaan. Meestal zijn rundvlees en paard wel toegestaan. Vleeswaren Het is niet raadzaam de volgende vleessoorten te eten: • Rauwe worstsoorten, zoals salami, cervelaat, metworst, rauwe ham en rookvlees. • Gerookte ham. • Varkensvlees (verwerkt in de meeste worstsoorten). • Gekruid vleeswaar. Vis Alleen zeer verse witvis of onbewerkte witvis uit de diepvries is toegestaan.
Eet vooral geen: • Visproducten uit blik. • Schaal- en schelpdieren, zoals mosselen, oesters, kreeft, krab en garnalen (en wat daarvan gemaakt is, zoals trassi en kroepoek. • Inktvis. • Schelvislever. • Geen enkele soort haring, makreel, sardines of tonijn, zalm, ansjovis of producten daarvan. Groenten Bij blikgroenten zit de meeste Histamine in het vocht. Het is dus van belang deze groente goed te laten uitlekken. Maak ook geen gebruik van kookvocht van groente. In het algemeen zijn de volgende groentes niet toegestaan: tomaten, spinazie, zuurkool, bietjes en paddestoelen (zoals champignons). Wij raden u aan de groentes die wel zijn toegestaan zoveel mogelijk te variëren. Rauwkost van de toegestane groentes is vanzelfsprekend ook mogelijk. Eet bij voorkeur geen snijbonen of "gefermenteerde" sojabonen, zoals Tempeh, tofu en tahoe. Het gebruik van verse peulvruchten (bruine/witte bonen en kapucijners), indien niet teveel en te frequent, is in het algemeen wel toegestaan. Bonen uit blik of pot moet u goed laten uitlekken. Als u overgevoelig bent voor pinda's (=boon), dan zijn naast de bonen ook peulvruchten niet toegestaan. Het eten van noten wordt dan ook afgeraden. Fruit In het algemeen is fruit slechter dan algemeen wordt aangenomen! Bij dit dieet zijn de volgende fruitsoorten niet toegestaan: avocado, kiwi, aardbeien, meloen, ananas, grapefruit en frambozen. Door het veel gebruik in het gehele leven, zijn sinaasappels op oudere leeftijd ook meestal af te raden. Banaan, mango, papaja, druiven, vijgen, en kokos als dit niet overmatig wordt gegeten is mogelijk. Maar niet meer dan 1x per week!
Zoet beleg: Het gebruiken van de volgende zoete belegsoorten is toegestaan: • jam van toegestaan fruit. • Honing. • (Appel)Stroop. Eet vooral géén: • Pindakaas en notenpasta. • Anijshagel, gekleurde muisjes en. gekleurde hagelslag. .Chocolade belegsoorten. • Marmiet of andere gistproducten. • Aardbeien-, abrikozen-, frambozen-, gemberjam en jam van citrusfruit (b.v. marmelade). • Kokosbrood. • Sandwichspreads. Pap U kunt pap maken van toegestane melk en bijvoorbeeld havermout, brinta, griesmeel, bambix of Nutrix (zonder smaakje). Vruchtengries of amandelgries is niet toegestaan. U kunt ook ontbijtproducten, zoals cornflakes en rice-crispies (zonder chocolade) eten als zij geen vanille en conserveringsmiddelen bevatten. Müsli en crüsli bevatten noten en raden wij af. Soep Soep kunt u zelf bereiden met groentesoorten die zijn toe gestaan. Ook kunt u rundvlees of kip toevoegen. De volgende ingrediënten moet u niet gebruiken: • Strooiaroma, maggi, bouillonblokjes en -poeder (er zitten kruiden en smaakversterkers in verwerkt ). • Tomatensoep, tomatenpuree of andere tomatenproducten., spinaziesoep, soep met varkensvlees of soep waarin de niet toegestane kruiden/specerijen verwerkt zijn. • Kant-en-klaar-soep uit blik, glas of in poedervorm. • Kant-en-klaar-bouillon. U kunt wel de volgende vulling kiezen: • (Runder) gehaktballetjes of kippenvlees. • Vermicelli, macaroni (zonder ei). • Boter / bloem om te binden Wild en gevogelte Het gebruik van kip en kalkoen is toegestaan. Wild vlees is alleen toegestaan als het zéér vers is. Jus en Saus Jus en sauzen kunt u bereiden van de toegestane vleessoorten, vis, gevogelte en wildsoorten. Boter, margarine, olie en bak- en braadproducten (zonder smaakversterkers) zijn toegestaan.
Wij raden u af de volgende producten te gebruiken: • Kant- en klaar sauzen uit pak, blik of pot. Vaak staat niet vermeld welke ingrediënten zijn gebruikt. • Sauzen voor sla of heldere dressings. • Kruidenmengsels als kip- en gehaktkruiden, pakjes jus, smeltjus, vissaus. deze kunnen onbekende kruiden of andere ingrediënten bevatten. • Tomatenpuree, ketchup of andere tomatenproducten. • Sojasaus (ketjap) of tamari. • Mayonaise/slasaus, want vaak is niet duidelijk welke kruiden, kleurstoffen en conserveermiddelen ze bevatten. Lees goed op de etiketten welke ingrediënten erin zitten of bereid de sauzen zelf op basis van toegestane kruiden en specerijen. Aardappelen Het eten van zeer verse aardappelen is toegestaan. Kant- en klaar-aardappelproducten raden wij af, omdat deze toevoegingen bevatten. U kunt aardappelen koken of bakken in olie, boter, margarine of een bak- en braadproduct zonder smaakversterkers. U kunt als vervanging ook rijst, macaroni, spaghetti (zonder ei), gierst, couscous, boekweit en cassave eten. Kant-en-klaar gevulde producten, zoals ravioli, tortellini en canneloni, raden wij af. Aardappelen schillen raden wij zeker af als U eczeem heeft.
Eenpansgerechten Het eten van zelfbereide éénpansgerechten, zoals bami, nasi en spaghetti (zonder ei) zijn toegestaan. Vanzelfsprekend moeten deze gerechten wel met de toegestane ingrediënten en kruiden/specerijen zijn bereid. Het gebruik van kant-en-klaar-maaltijden of maaltijden van een (afhaal)restaurant raden wij af. Nagerecht U kunt de volgende nagerechten eten: • Zelfbereide vla van melk met maïzena en toegestane smaakjes, zoals koffie. • Zelfbereide griesmeelpudding zonder vanillestokje of vanillesuiker, gegarneerd met toegestaan fruit of zelfbereide compote daarvan. • Toegestane fruitsoorten. • Zelfbereide appelmoes. • Stoofperen (zonder kaneel, bessensap of wijn). Wij raden u af nagerechten te nemen met vanille, kleurstof, kaneel, chocolade of cacao zoals: • IJs. • Kant-en-klaar-pudding. • Vanilleyoghurt. • Vanille- en vruchtenkwark. • Vruchtenyoghurt. • Vanillevla • chocoladevla . Diversen Als u eens een keer wilt fonduen of barbecuen dan kan dat door de toegestane vleessoorten te gebruiken. U kunt stokbrood en toegestane groentesoorten erbij eten en sausjes maken van de toegestane ingrediënten. Gebruik geen kant en klaar vleesschotels, want deze kunnen verkeerde kruiden bevatten.
Als u uit eten gaat, probeer dan met de volgende punten rekening te houden: • Als voorgerecht kunt u fruitsalade kiezen van toegestane verse fruitsoorten. Deze salade mag aangemaakt zijn met wat (zure) room. • Gebruik als hoofdgerecht de toegestane vlees- of vissoorten, bereid met de toegestane kruiden en gebraden/gebakken in de toegestane boter. • Vermijd het gebruik van kruidenboter en Iet op met sausjes. • Vraag om de toegestane groentesoorten, zoveel mogelijk naturel klaargemaakt. • Vraag om aardappelen of rijst of vers gebakken frites. Let bij aardappelpuree op eventueel toegevoegde kruiden. • Het nagerecht kunt u vervangen door koffie of thee. Dranken Het gebruik van de volgende dranken is toegestaan: • Thee en koffie. • Zelfbereide bouillon. • Bron- en mineraalwater. • Vers vruchtensap van toegestane fruitsoorten. Sinaasappelsap is toegestaan, maar door het veel gebruik wordt het door veel mensen slecht verdragen. De volgende dranken raden wij af • Kruiden-, specerijen- en vruchtenthee en alle thee met natuurlijke of kunstmatige smaakjes.. • Bouillon van blokjes of poeder en één dags soepen e.d. • Dranken met chocolade of cacao. • Limonadesoorten met niet toegestane toevoegingen. • Dranken op sojabasis. • Bier en wijn. Koek en Gebak De meeste kant en klare koek en gebaksoorten bevatten vanille. Let u bij het kopen dus goed op dat er geen ingrediënten inzitten met de namen vanille, ethylvanille of vanilline. Verder mogen de volgende producten niet verwerkt zijn in de koeken en gebaksoorten: • Noten (dus ook geen amandelspijs). • Peulvruchten (vaak als imitatie van amandelspijs, ook wel banketspijs genoemd). • Pinda bonen (dit product wordt vaak als smaakmaker toegevoegd). • Chocolade of cacao. • Soja. • Cakemeel. • Niet toegestane kruiden en specerijen, zoals kaneel, vanille, koriander, kruidnagel, koekkruiden. U kunt zelf koekjes bakken van bloem, roomboter en suiker. Van de kant en klaar producten kunt u de ongezwavelde krenten/rozijnen proberen. Snoep/ Snacks De volgende snoepjes raden wij af. • Pepermunt. • Kauwgum. • Kaneelstokjes of kaneelsnoepjes. • Alle soorten drop. • Chocolade. • Snoep met vruchtensmaakjes van niet toegestaan fruit, bijvoorbeeld zuurtjes, lolly's, langejan, kauwbonbons. • Hoesttabletten met menthol. • Nouga (noten). • Anijssuiker. • Snoep met niet toegestane kleurstoffen, conserveer middelen en andere toevoegingen. • pinda's/ noten ( wal- en cashew ) TOEVOEGINGEN IN VOEDING Het kan voorkomen dat gistproducten, maar ook kleurstoffen, conserveermiddelen, sulfieten, nitrieten en glutaminaten aan ons voedsel worden toegevoegd. Deze kunnen problemen geven. Mogelijk moet ook u daar rekening mee houden. Hierbij gaat het om de volgende E-nummers: • AZO-kleurstoffen: De E-nummers : 102, 110, 122, 123, 124, 151. • Niet AZO kleurstoffen: De E-nummers : 104,127,131, 132. • Conserveringsmiddelen: Benzoaten, E-nummers : 210 t/m 219 • Sulfieten, E-nummers : 220 t/m 228 • Nitraat/nitriet, E-nummers : 249 t/m 252 • Sorbinezuur, E-nummers: 200 t/m 203 • Azijnzuur, E-nummer : 260 • Smaakversterker Glutaminaat, E-nummers : 620 t/m 626 • Anti-oxidanten E-nummers : 311, 312. Deze kunnen een reactie geven als u gevoelig bent voor E 210-219. • Glansmiddel E-nummer : E906 Deze kan een reactie geven als u gevoelig bent voor E 210- 219
Laatst aangepast door
|
ZWAAN995
|
op woensdag 3 oktober 2012, 19:13
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:42
|
|
|
E-nummers
Hoe zit het eigenlijk met e-nummers en smaakversterkers? Binnen de e-nummers en smaakversterkers zijn er heel wat Histamine vrijmakende additieven. Daarom hierbij een overzicht van e-nummers en smaakversterkers die je beter kunt mijden. Het kost even wat tijd, maar als je de belangrijkste kunt onthouden, komt de rest vanzelf. Iedereen is hoogstwaarschijnlijk wel op de hoogte van de werking van Aspartaam. Mocht dit niet het geval zijn, kijk dan eens op deze website: www.aspartaam.com. Dit stofje is voor iedereen heel schadelijk en als je de feiten op een rijtje zet, word je niet vrolijk. Weet wat je eet! Dit geldt zeker voor ons, die zich aan het histaminevrije dieet moeten houden.
Kleurstoffen: E102: Tartrazine E104: Chinolinegeel E-107 Geel 2G E110: Oranjegeel S E-120 Cochenille (natuurlijk en kunstmatig) E-122 Azorubine E123: Amarant E124: Ponceau 4R E127: Erytrosine E-128 Rood 2G E131: Patentblauw V E132: Indigotine E-133 Briljantblauw E-150 Karamel (kan vit. B6 afbreken) E151: Briljantzwart BN E-154 Bruin FK E-160b Annatto E-161g Canthaxanthine E-180 Litholrubine BK
Bewaarmiddelen Benzoaten: E-200 E-202 E-203 E210: Benzoëzuur E211: Natriumbenzoaat E212: Kaliumbenzoaat E213: Calciumbenzoaat E214: Ethylester van p-hydroxybenzoëzuur E215: Natriumderivaat van E214 E216: Propylester van p-hydroxybenzoëzuur E217: Natriumderivaat van E216 E218: Methylester van p-hydroxybenzoëzuur E219: Natriumderivaat van E218
Sulfieten: E220: Zwaveldioxyde E221: Natriumsulfiet E222: Natriumwaterstofsulfiet E223: Natriumdisulfiet E224: Kaliumdisulfiet E225 E226: Calciumsulfiet E227: Calciumwaterstofsulfiet E228: kaliumwaterstofsulfiet
Nitrieten en nitraten: E249: Kaliumnitriet E250: Natriumnitriet E251: Natriumnitraat E252: Kaliumnitraat E-260 E-261
Antioxidantia: E-310 E-311 E-312 E320: Butylhydroxyanisol (BHA) E321: Butylhydroxytolueen (BHT) E-338 E-339 E-340 E-341 E-342 E343 E-450
Glutamaten (smaakversterkers): let op deze tellen het zwaarst!
620 of B550: Glutaminezuur 621 of B551: Natriumglutamaat 622 of B552: Kaliumglutamaat 623 of B553: Calciumglutamaat 624: Ammoniumglutamaat 625: Magnesiumglutamaat 626 -627 -628 -629: Guanylaten 630 -631 -632 -633: Inosinaten 635: Natrium-5-ribonucleotide Glansmiddel: E-906: Benzoinegom Vanilline, Ethyl-vanilline, Menthol Zoethoutwortelextract, Anijs, Anethol Aspartaam, Cyclamaten, Sacharine
DRANKEN WELKE JE ECHT MOET ZIEN TE VERMIJDEN:
Bier Chocolademelk Cola Koffie ( je mag wel décafé) Kunstmatige dranken Melkpoeder Rode wijn Witte wijn
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:48
|
|
|
Histamine
Wat is histamine nu eigenlijk ?
Histamine is een biogeen amine, een stof die van nature in onze voeding voorkomt. Normaal gesproken regelt de darm dat er niet teveel biogene aminen in de bloedbaan komen. Ze worden niet door de darmwand opgenomen of afgebroken. Als deze barriere niet goed functioneert, komen er dus teveel biogeen aminen in het bloed wat lichamelijke reacties kan veroorzaken. Als de concentratie histamine boven een bepaalde waarde komt, start dit proces.
Met een hoog histamine niveau in je lichaam kun je moeilijker denken en kun je jezelf niet goed concentreren. Tevens kan er een paniekaanval optreden. Dit gebeurt vaak een paar uur nadat je histamine vrijmakers gegeten hebt. Om het histamine niveau in je lichaam te verlagen kun je een histaminevrij dieet volgen. Zoals ik al in mijn welkomst verhaal aangaf zijn er mogelijk de volgende lichamelijke symptomen:
1) Hartritme stoornissen ( extra slagen van het hart, onregelmatige hartslag) 2) Ademhalingsproblematiek ( loopneus, verstopte neus, verkoudheid, ademnood) 3) Huidklachten ( rode vlekken, netelroos, jeuk) 4) Hoofdpijn ( migraine, duizelingen) 5) Buikklachten ( diarree, obstipatie, prikkelbaar darmsyndroom) Zoals je wellicht al wel zult weten, kun je heel uitgebreid zoeken in google, naar de uitgebreide betekenis van Histamine. Ik heb bewust gekozen dit in te korten tot wat werkelijk belangrijk is. Ook is het goed te weten dat een histamine-intolerantie, vanuit verschillende factoren kan ontstaan:
- Een erfelijke factor, een aangeboren afwijking waarbij er nauwelijks, of geen enzymen zoals DAO in de darmen worden aangemaakt. - Door zweren in de maag en darm, waardoor de afbraak van aminen, door bloedingen, sterk verminderd wordt. - Door alcohol of medicijnen - Door een allergische reactie, dus hooikoorts, astma worden de mestcellen aangezet tot het vrijmaken van histamine - Via voeding, waar ik dus middels deze site verder op in zal gaan. Wat slimme trucjes om alvast mee te beginnen zijn oa.: * Beweeg voldoende * Zorg voor een goede ademhaling * Zorg voor een goed dag-nacht ritme * Zorg voor een gezond en gebalanceerd voedingspatroon Histamine vrij eten betekent heel puur eten! Het duurt wellicht even, maar je zult er aan wennen en het pure eten leren waarderen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CHATULIEM619
|
Berichten: 5057
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:52
|
|
|
Wat een drama zeg. Je kunt dus niks meer eten wat lekker is...Geen pindakaas, geen soja, geen saucijsje, geen gehaktbal....dat mensen dit geloven, kan ik me echt niet voorstellen.
Ten eerste vraag ik me af waarom ik zo oud geworden ben. Elke dag twee liter drinken gevuld met aspartaam, ik hou van een gehaktbal, neem regelmatig een slavinkie. Volgens deze gezondheidsmaniakken/idioten( ik bedoel jou niet Zwaan, jij wordt hierdoor heel gemakkelijk beïnvloed) zou ik allang onder de zoden moeten liggen...
Ten tweede, dat jij een dieet moet houden, wil niet zeggen dat iedereen aan dat dieet moet houden. Ik denk dat ik maar een patatje pinda neem vanavond met Cola Light en een fricandel speciaal. Bij de tv vanavond wat chips en chocola....
btw: heeft de dokter vastgesteld dat je teveel histamine in je bloed hebt of heeft een of andere goeroe je dat verteld? En hoe hoog waren dan je waarden en nu je dit dieet volgt, hoe hoog zijn je waarden dan nu geworden? Zelf vind ik dit een broodje aap verhaal, meer gebaseerd op geloof dan op wetenschap...
Laatst aangepast door
|
CHATULIEM619
|
op donderdag 2 augustus 2012, 12:03
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:03
|
|
|
...
Laatst aangepast door
|
ZWAAN995
|
op woensdag 3 oktober 2012, 19:31
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CHATULIEM619
|
Berichten: 5057
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:04
|
|
|
ZWAAN995 schreef: | Beïnvloed ben ik niet Chat ik heb werkelijk na mijn eigen lichaam geluisterd en ik weet dat als ik bepaalde dingen eet erg hoofdpijn van krijg nogmaals als u goed leest in mijn 1e blog bovenaan geld dit niet voor iedereen maar men kan het hebben is elk mens anders. Voor mij geld dit wel en leer ermee te leven en accepteer dat.
<><
Zwaan | Heb je die waarden dan bij de arts laten meten? Ik ben ervan overtuigd dat hij dit gemakkelijk kan meten... Meten is weten immers. Heb je contact met een dietist, die je hiermee begeleidt of doe je dit uit jezelf?
Kijk nu eens zelf wat je aanmerkt als verkeerde drank:
DRANKEN WELKE JE ECHT MOET ZIEN TE VERMIJDEN:
Bier Chocolademelk Cola Koffie ( je mag wel décafé) Kunstmatige dranken Melkpoeder Rode wijn Witte wijn.
Er blijft naar mijn idee alleen maar bronwater over.
Laatst aangepast door
|
CHATULIEM619
|
op donderdag 2 augustus 2012, 12:10
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:10
|
|
|
ZWAAN995 schreef: | Beïnvloed ben ik niet Chat ik heb werkelijk na mijn eigen lichaam geluisterd en ik weet dat als ik bepaalde dingen eet erg hoofdpijn van krijg nogmaals als u goed leest in mijn 1e blog bovenaan geld dit niet voor iedereen maar men kan het hebben is elk mens anders. Voor mij geld dit wel en leer ermee te leven en accepteer dat.
<><
Zwaan |
Mooi dat je ontdekt hebt hoe het komt die hoofdpijn enzo, Klinkt als een gezond eetstijl. Zou het wel jammer vinden dat ik zo weinig vlees mocht. maar ja als je je dan goed voelt is dat ook heel wat waard. Ikzelf heb een glucose intolerantie en ben allergisch voor in elk geval E 621, (Officieel door een arts d.m.v een bloedmonster vast gesteld Chatuliem)dus ik weet een beetje hoe beroerd je je kunt voelen als je de verkeerde dingen gegeten hebt
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CHATULIEM619
|
Berichten: 5057
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:15
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | Ikzelf heb een glucose intolerantie en ben allergisch voor in elk geval E 621, (Officieel door een arts d.m.v een bloedmonster vast gesteld Chatuliem)dus ik weet een beetje hoe beroerd je je kunt voelen als je de verkeerde dingen gegeten hebt | Wil jij dan niet zeggen dat er veel onzin op dit terrein geschreven wordt, dat wantrouwen kweekt ten opzichte van de gewone medici? Als je van een arts een bepaald dieet voorgeschreven krijgt, vind ik het heel wat anders dan dat je jezelf dingen aan loopt te praten.
Ik weet niet wat jij precies hebt, maar mijn dokter heeft liever dat ik Light drinks neem, dan sinaasappelsap....en dat doe ik dus al meer dan 30 jaar.
Het is nl. onze nieuwe religie. Gezondheid, dat kom je op alle vlakken tegen. Het geeft een wankel vertrouwen in de toekomst, en het gaat ervan uit, dat zolang je gezond leeft, je ook langer leeft, in sommige ogen het eeuwige leven kunt verwerven.
De zonde waar deze maatschappij onder gebukt gaat is ongezond leven en met name ongezond eten. En dat eten krijgt de schuld van alle ziektes die men kan hebben. Zolang je gezond eet, word je minder snel ziek. Daarnaast moet je aandacht hebben voor de manier waarop bepaalde producten geproduceerd worden, bij welke maanstand en welke richting.
Iedereen die deze wetten overtreedt is een zondaar en moet bekeerd worden. Met een evangelisatiedrang waar zelfs de meest fanatieke pinksteraanhangers een puntje aan kunnen zuigen, gaan ze te keer.
Tenslotte nog dit: koffie is gezond voor iemand die astma heeft. Het kan een astma aanval stop zetten. Caffeine wordt in medicijnen gebruikt. Dus ook dit verhaal is niet zwart wit...
Laatst aangepast door
|
CHATULIEM619
|
op donderdag 2 augustus 2012, 12:26
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:17
|
|
|
...
Laatst aangepast door
|
ZWAAN995
|
op woensdag 3 oktober 2012, 19:29
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:25
|
|
|
...
Laatst aangepast door
|
ZWAAN995
|
op woensdag 3 oktober 2012, 19:30
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:27
|
|
|
CHATULIEM619 schreef: | Wil jij dan niet zeggen dat er veel onzin op dit terrein geschreven wordt, dat wantrouwen kweekt ten opzichte van de gewone medici? Als je van een arts een bepaald dieet voorgeschreven krijgt, vind ik het heel wat anders dan maar bij de medici om jezelf dingen aan te lopen praten.
Ik weet niet wat jij precies hebt, maar mijn dokter heeft liever dat ik Light drinks neem, dan sinaasappelsap.... |
Ik denk dat het omgekeerde ook vaak voorkomt Dat een arts er niet aan wil dat een bepaald dieet kan helpen bij gezondheidsproblemen. En toch merken mensen dat ze zich goed voelen als ze bepaalde dingen niet eten of juist wel. Is soms ook een kwestie van gewoon proberen. Als ik geen migraine meer krijg als ik bepaalde voedingsstoffen laat staan. En ik krijg het wel als ik ze weer eet. Dan lijkt mij duidelijk wat ik het beste kan doen.
Bij diabetici wordt inderdaad vaak light voorgeschreven i.p.v. "gewoon" omdat je dan minder suiker binnenkrijgt het lijkt mij over het algemeen verstandig om je aan het advies van de arts te houden.
Zelf mankeer ik eigenlijk niets ben zo gezond als een vis alleen als ik suiker eet of iets met E621 dan heb ik de volgende dag minimaal het gevoel dat ik een kater heb, soms krijg ik ook koorts en zwelt mn slijmvlies op.is allemaal minder prettig en heel simpel te vermijden
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CHATULIEM619
|
Berichten: 5057
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:37
|
|
|
ZWAAN995 schreef: | Bij doktoren maatschappij is snel wat uitschrijven tot de zogenaamde snoepjes fabriek en wie zich als proefkonijnen dienen. Bepaalde snoepjes kunnen goed zijn zoals mijn mams snoepjes eet voor haar hart. Maar verder de apothekers mensen die daar werken weten heel goed wat erin zit en wat de bewerkingen ervan zijn en beginnen daar niet eens aan om te snoepen hooguit 1 snoepje in het jaar tegen hoofdpijn.
Doordat er veel troep in het eten en drinken zitten krijgt men klachten en is mooie verdiensten voor de doktoren op die manier word men rijk als voor de vele andere maatschappij van winkeliers bedrijven de mens is hooguit een nummer en geen persoon om na omkijk te hebben.
Dit is mijn mening en visie erover waar ik levenservaringen mee heb naast mijn familie kwestie kan ik daar een boek over schrijven.
<><
Zwaan | je bevestigt alleen maar mijn vermoedens. Zolang het wantrouwen voor de artsen je belangrijkste motief is, vind ik het een broodje aap verhaal, een evangelie van deze tijd. En wat betreft de dokters, je weet zelf ook wel, dat een aantal ziektes gewoon niet te genezen is.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 12:42
|
|
|
ZWAAN995 schreef: | Bij doktoren maatschappij is snel wat uitschrijven tot de zogenaamde snoepjes fabriek en wie zich als proefkonijnen dienen. Bepaalde snoepjes kunnen goed zijn zoals mijn mams snoepjes eet voor haar hart. Maar verder de apothekers mensen die daar werken weten heel goed wat erin zit en wat de bewerkingen ervan zijn en beginnen daar niet eens aan om te snoepen hooguit 1 snoepje in het jaar tegen hoofdpijn.
Doordat er veel troep in het eten en drinken zitten krijgt men klachten en is mooie verdiensten voor de doktoren op die manier word men rijk als voor de vele andere maatschappij van winkeliers bedrijven de mens is hooguit een nummer en geen persoon om na omkijk te hebben.
Dit is mijn mening en visie erover waar ik levenservaringen mee heb naast mijn familie kwestie kan ik daar een boek over schrijven.
<><
Zwaan |
Dit is wel heel generaliserend naar de artsen toe zeg. De meeste van hen zijn heel gewetensvolle mensen die echt niet zomaar een medicijn voorschrijven( en het zijn ook echt geen snoepjes) En al helemaal niet omdat zij er wat aan zouden verdienen. Zit in de zorg en ben zelf zeer kritisch t.o.v. onnodig medicijngebruik maar ken ook een behoorlijk aantal mensen die dankzij de medicijnen nog leven en een redelijk goed leven hebben
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SHANITA130
|
Berichten: 7083
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 13:52
|
|
|
ZWAAN995 schreef: | Histamine
Wat is histamine nu eigenlijk ?
Histamine is een biogeen amine, een stof die van nature in onze voeding voorkomt. Normaal gesproken regelt de darm dat er niet teveel biogene aminen in de bloedbaan komen. Ze worden niet door de darmwand opgenomen of afgebroken. Als deze barriere niet goed functioneert, komen er dus teveel biogeen aminen in het bloed wat lichamelijke reacties kan veroorzaken. Als de concentratie histamine boven een bepaalde waarde komt, start dit proces.
Met een hoog histamine niveau in je lichaam kun je moeilijker denken en kun je jezelf niet goed concentreren. Tevens kan er een paniekaanval optreden. Dit gebeurt vaak een paar uur nadat je histamine vrijmakers gegeten hebt. Om het histamine niveau in je lichaam te verlagen kun je een histaminevrij dieet volgen. Zoals ik al in mijn welkomst verhaal aangaf zijn er mogelijk de volgende lichamelijke symptomen:
1) Hartritme stoornissen ( extra slagen van het hart, onregelmatige hartslag) 2) Ademhalingsproblematiek ( loopneus, verstopte neus, verkoudheid, ademnood) 3) Huidklachten ( rode vlekken, netelroos, jeuk) 4) Hoofdpijn ( migraine, duizelingen) 5) Buikklachten ( diarree, obstipatie, prikkelbaar darmsyndroom) Zoals je wellicht al wel zult weten, kun je heel uitgebreid zoeken in google, naar de uitgebreide betekenis van Histamine. Ik heb bewust gekozen dit in te korten tot wat werkelijk belangrijk is. Ook is het goed te weten dat een histamine-intolerantie, vanuit verschillende factoren kan ontstaan:
- Een erfelijke factor, een aangeboren afwijking waarbij er nauwelijks, of geen enzymen zoals DAO in de darmen worden aangemaakt. - Door zweren in de maag en darm, waardoor de afbraak van aminen, door bloedingen, sterk verminderd wordt. - Door alcohol of medicijnen - Door een allergische reactie, dus hooikoorts, astma worden de mestcellen aangezet tot het vrijmaken van histamine - Via voeding, waar ik dus middels deze site verder op in zal gaan. Wat slimme trucjes om alvast mee te beginnen zijn oa.: * Beweeg voldoende * Zorg voor een goede ademhaling * Zorg voor een goed dag-nacht ritme * Zorg voor een gezond en gebalanceerd voedingspatroon Histamine vrij eten betekent heel puur eten! Het duurt wellicht even, maar je zult er aan wennen en het pure eten leren waarderen. |
Dank je Zwaan!!!!!!!! Ik herken dingen, ja, vanaf kind zijn heb ik al allergie, ja zo wordt het toch ook genoemd? Maar ja, ik denk zelf, dat het psychisch (ook) kan zijn, sinds een paar jaar denk ik dat. Als ik aanvallen had van het een en ander, was dat áltijd, zonder uitzondering na ernstige psychische stress. Ja, ik had meerdere van de dingen die je opnoemt.
Dat ik denk dat het (ook) psychisch kan zijn, wil niet zeggen dat medicijnen niet helpen, integendeel.
Maar ja, hoe dan ook. Ik had, heb eigenlijk er medicijnen voor, ff kijken hoe ze heten, ja: incidal, ofwel certrizine, ken je dat soms?
Groetjes en bedankt!!!!
Laatst aangepast door
|
SHANITA130
|
op donderdag 2 augustus 2012, 13:56
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 17:21
|
|
|
Er zullen heus goede artsen zijn maar er zijn slechte artsen die om hun verdiensten zitten. Neem nou mijn oma die was 2 weken terug bijna in coma geraakt door een medisch fout. Oma was allergie`s tegen een bepaalde stofje van de antibiotica en dit heeft ze 3x achter elkaar gehad. Hand daarvan is haar nieren op die manier beschadigt en door vele jaren medicijnen gebruik wat achteraf niet nodig bleek te zijn. Artsen met status zijn ook maar mensen en niet dat je hen hoog in de vaandel neemt omdat hun een diploma hebben gehaald. Via internet kan je hoop informatie achterhalen zonder een diploma te halen dankzij Internet via google kom je al gauw achter wat er in je eten, drinken zit als ook de medicijnen wat de schade aan je lichaam geven kan.
Dus niks vermoedens Chat alsof de ware aap uit de mouw komt ik ben op die manier niet te beïnvloeden want ik luister gewoon na mijn lichaam in wat ik eet en drink heb daar een eigen schrift van door eigen onderzoek. Als je 1 maand bepaalde voeding laat staan en vervolgens weer wat van gaat eten dan merk je al gauw hoe je lichaam ergens op reageert. Als je lichaam ergens aan went neemt de signalen dan ook niet snel op. Dan moet je later ook niet op je neus kijken waardoor snel klachten komen van allerlei ziektes en kwalen. Nee psychisch is het dus echt niet!!!
Verder nadat ik nu meer op mijn voeding let heb geen migraine meer en heb ik meer energie van over gehouden. Want ga ik bij iemand op de verjaardag evenals vroeger mee eten dan heb ik dagen last van lig ik met migraine op bed tot bonkende hoofdpijn.
Weet wat je eet.
Is aan jou/u wat je ermee doet.
Ik voel mij hier prettig bij en laat mij daarin in de WAARDE JA !!!!
<><
Zwaan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 18:10
|
|
|
Histamine, je kunt er veel last van hebben!
Veel mensen met erg diverse klachten kunnen niet goed tegen histamine. Histamine ontstaat bij allergische reacties en zit in vele voedingsmiddelen.
Klachten van onder meer hart (hartritme stoornissen), huid (eczeem),maag,darm (colitis ulcerosa, ziekte van Crohn), longen (astma), bronchiën, gewrichten, zenuwsteem, maar ook psychische klachten (ADHD!), doorbloedingsstoornissen, auto immuunziektes en functiestoringen van endocriene klieren zoals de schildklier kunnen hierdoor ontstaan en worden beïnvloed.
Als u gevoelig bent voor histamine moet u voedingsmiddelen waar histamine in zit zoveel mogelijk mijden (zie ommezijde) en allergische reacties vermijden, zeker ook allergische reacties op voedingsmiddelen. Hierbij is te bedenken dat het gaat om de “langzame “ allergie reactie. Deze kan tot drie dagen na het nuttigen nog zorgen voor een allergene ontstekingsreactie!
Als u niet weet of u allergisch reageert op bepaalde voedingsmiddelen is het goed om een uitgebreide voedselallergietest te doen waarbij tussen de 240 en 300 voedingsmiddelen worden getest. In dergelijke testen wordt in het bloed aangetoond voor welke voedingsmiddelen een verborgen intolerantie en/of allergie bestaat. In een uitgebreide rapportage wordt per voedingsmiddel aangegeven of u er last van heeft of niet. Bovendien worden tips aan de hand gedaan om uw voeding samen te stellen op een wijze waar u beter van wordt in plaats van zieker.
Regelmatig organiseert het CITT ook informatieve lezingen over dit thema. De titel luidt:
“waarom je van gezond eten ziek kunt worden”.
Voedsel Substantie Histamine, aromatische substanties, histamine vrijmakers Alcohol Histamine vrijmakers Ananas Histamine vrijmakers Aubergine Histamine Avocado Vasoactieve amines Azijn Histamine, gebruik het eventueel verdund met water Bakgist Histamine Bakmiddel Histamine Banaan Serotonine, histamine Bier Tyramine, sulfiet, histamine Bonen (gekookt) Lectines, hemaglutinines Brandnetel Histamine Cacao (chocolade) Histamine vrijmakers, phenylethylamines Citrusvruchten Vasoactieve stoffen, tyramines, chlorogeen zuur Drop Eiwit Histamine vrijmakers Gegist voedsel Vasoactieve amines Gierst Schimmeltoxines (alfatoxines) Granen Histamine vrijmakers, schimmeltoxines (alfatoxines) Haring Histamine Kaas Vooral meer belegen kaas (Gouda,Cheddar, Camembert, Emmentaler, Parmesaan, Roquefort,Gorgonzola) Histamine, tyramine, schimmel, toxines, phenylethylamine (alfatoxines) KIWI Histamine Kokosnoot Schimmeltoxines (alfatoxines) Maïs Schimmeltoxines (alfatoxines) Makreel Histamine Noten Schimmeltoxines (alfatoxines) Paprika Capsaicine Salami (worst) Histamine vrijmakers Schaaldieren Histamine vrijmakers Sojabonen Schimmeltoxines (alfatoxines) Spinazie Histamine Tomaat Vasoactieve amines Tonijn histamine Ui Etherische oliën Varkensvlees Histamine vrijmakers Vis uit blik Histamine Vruchtensappen Tartrazine Wijn Histamine, chemische additieven Zalm Histamine Zuurdesem Histamine Zuurkool Histamine
Laatst aangepast door
|
ZWAAN995
|
op donderdag 2 augustus 2012, 18:14
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 18:17
|
|
|
Blijf vooral door eten en drinken hoor mij heb je er totaal niet mee.
<><
Zwaan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SHANITA130
|
Berichten: 7083
|
Geplaatst: zondag 12 mei 2013, 08:52
|
|
|
Interessant!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROLF230
|
Berichten: 434
|
Geplaatst: zondag 12 mei 2013, 16:31
|
|
|
Shanita schreef:
Interessant!
Vertel...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SHANITA130
|
Berichten: 7083
|
Geplaatst: zondag 12 mei 2013, 16:34
|
|
|
Nou...
Gewoon...
Wat Zwaan hier neerzet over allergie...
(Trouwens me allergie tablet nemen..bedenk ik me ineens)
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SHANITA130
|
Berichten: 7083
|
Geplaatst: maandag 13 mei 2013, 14:28
|
|
|
Een ding wat Zwaan hier niet heeft neergezet, maar wel zo is: ten allen tijden positief denken!!! En dat is ook Bijbels!
|
|
Naar boven |
|
|
|
|
|
|
|
|
|