Auteur |
Bericht |
|
JOLAN931
|
Berichten: 1181
|
Geplaatst: zaterdag 3 april 2010, 00:03
|
|
|
hoi allemaal
als beginneling in de bakkunst ben ik op zoek naar de lekkerste recepten voor koek, taart etc. kun je iets aanbevelen en heb je het recept...zet het hier
groetjes jolan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MAAIKEA509
|
Berichten: 10
|
Geplaatst: zaterdag 3 april 2010, 08:22
|
|
|
Dit recept heb ik van een huisgenoot gekregen en het rouleert bij ons. Ik vind het zelf heerlijk!
Brownie
Nodig: - 400 gram donkerbuine basterdsuiker - 45 gram cacao - 1 zakje vanillesuiker - 2 eieren - snufje zout (als je zoutloze boter gebruikt) - 225 gram boter (gesmolten) - 200 gram bloem
Voeg de suiker, de cacao en vanille suiker bij elkaar en roer dit even door elkaar met een houten lepel. Voeg daarna de eieren en evt. het zout toe en meng dit door elkaar tot het 1 massa is. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit er helemaal doorheen met de lepel. Roer op het laatst de bloem erdoor en zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. Doe het geheel in een springvorm of ovenschaal en bak het ongeveer 25-30 min op 180 graden (heteluchtoven).
Als het uit de oven komt, moet het eerst nog hard worden. Na twee uur is het heerlijk!
Succes ermee!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LOES550
|
Berichten: 347
|
Geplaatst: dinsdag 14 september 2010, 11:29
|
|
|
Vamos a la playa: SANGRIA
Had ik dit recept maar eerder gezien!! Dan had ik samen met mn geliefde een glaasje kunnen drinken onder de hete zon van Spanje..... Ik kan niet tegen alcohol vandaar.
nodig: 1 l druivensap in blokjes gesneden fruit bijv: appel, sinaasappel, citroen, peer, blauwe en witte druiven
De vruchtenblokjes overgieten met het druivensap en ongeveer een half uur in de koelkast zetten. Serveren in een longdrinkglas met hierin een lange prikker, volgeregen met druiven, sinaasap- pel en appel.
Voor de feestvierders onder ons: voeg er een fles rode wijn aan toe. Let’s party!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
WILMA729
|
Berichten: 202
|
Geplaatst: woensdag 15 september 2010, 00:18
|
|
|
voor de drukke ouders die na een dag werken even snel een verantwoord gezonde en lekkere maaltijd op tafel willen zetten:
ingredienten:
witlof banaan plakjes ham scheutje olie honig mix voor groentensaus (kaas) zakje aardappeltjes om te bakken (van die snel klaar, kant en klare, handige zakjes)
de aardappeltjes in een pan met een scheutje olie lekker bakken. snijdt de witlof in stukjes, heel even roerbakken in de olie, een beetje honig mix door het vrijgekomen vocht van de witlof roeren, de plakjes ham in stukjes gesneden eraan toevoegen, en op het laatst heel even de banaan in plakjes erbij doen.
succes verzekerd.......binnen een kwartiertje heb een een lekkere maaltijd op tafel.............eet smakelijk.
tip: laat ondertussen je kids alvast de tafel dekken
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CARIN303
|
Berichten: 1230
|
Geplaatst: woensdag 15 september 2010, 08:10
|
|
|
Wat een heerlijk topic is dit zeg!! Hoop dat er nog veeeeeeel meer lekkere recepten op komen te staan, ga er dankbaar "misbruik"van maken!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LEPELTJE037
|
Berichten: 322
|
Geplaatst: woensdag 15 september 2010, 22:37
|
|
|
CARIN303 schreef: | Wat een heerlijk topic is dit zeg!! Hoop dat er nog veeeeeeel meer lekkere recepten op komen te staan, ga er dankbaar "misbruik"van maken! |
Hier dan nog eentje om je vingers bij af te likken...
Crostata al Limone Citroentaart
Voor 6 personen
Ingrediënten: Voor het deeg: - 600 g bloem - 250 g fijne kristalsuiker - 3 eieren - 150 g zachte boter - 1 theel. bakpoeder - 1 theel. vanille-extract Voor de citroenvulling: - 3 goed gewassen citroenen - 1 eetl. maïzena - 100 g bloem - ½ liter water - 200 g fijne kristalsuiker - 1 theel. vanille-extract - 2 eieren - 50 g boter
Bereidingswijze: Stort de bloem als een bergje op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren erin. Voeg de suiker, zachte boter, het bakpoeder en vanille-extract toe. Meng alles tot een glad en compact deeg. Dek het af met een vochtige doek en leg het minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 °C/ gasstand 3. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Roer in een kom de maïzena en bloem voor de vla door elkaar en voeg al roerend met een houten lepel geleidelijk het water toe. Meng de suiker en het vanille-extract erdoor. Klop de eieren los en roer ze samen met het citroensap en de -rasp door het beslag. Meng alles goed door, giet het mengsel in een pan, verwarm het op een laag vuur en laat het al roerend zachtjes koken tot de vla bindt. Neem de pan van het vuur, roer de boter door de vla en zet een deksel op de pan. Neem het deeg uit de koelkast en kneed het kort door. Rol driekwart van het deeg op het werkvlak uit tot een 3 mm dikke lap en leg hem in een ingevette vlaaivorm. Giet de citroenvla erin. Snijd repen van het resterende deeg en leg ze kruislings op de taart. Bak hem in de oven in circa 40 minuten goudbruin en laat hem voor het opdienen afkoelen.
Voorbereidingstijd 40 minuten Bereidingstijd 40 minuten Niveau gemiddeld Wijn Mantonico di Calabria
Eet smakkelijk...
Laatst aangepast door
|
LEPELTJE037
|
op woensdag 15 september 2010, 22:53
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: woensdag 15 september 2010, 23:31
|
|
|
Deze smaakt ook altijd.
1 Zorg dat je voldoende geld bij je hebt. 2 Start de auto of als je die niet hebt pak een fiets. 3 Rij naar de pizzeria 4 Bestel een pizza sabrina 5 Vraag er extra kaas bij. 6 Tijdens het wachten , neem alvast wat te drinken. 7 Als ie klaar is , reken af . 8 Rij zo snel mogelijk naar huis zodat de pizza niet te veel afkoelt. 9 Pak nog wat te drinken erbij. 10 Ontferm je nu over de pizza.
Eet smakelijk.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LEPELTJE037
|
Berichten: 322
|
Geplaatst: donderdag 16 september 2010, 00:01
|
|
|
VISSER278 schreef: | Deze smaakt ook altijd.
1 Zorg dat je voldoende geld bij je hebt. 2 Start de auto of als je die niet hebt pak een fiets. 3 Rij naar de pizzeria 4 Bestel een pizza sabrina 5 Vraag er extra kaas bij. 6 Tijdens het wachten , neem alvast wat te drinken. 7 Als ie klaar is , reken af . 8 Rij zo snel mogelijk naar huis zodat de pizza niet te veel afkoelt. 9 Pak nog wat te drinken erbij. 10 Ontferm je nu over de pizza.
Eet smakelijk. |
Hier nog zo'n geweldig recept...:
Eend met whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey. De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken. Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey. De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. Denove nesjot geve. Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe. De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. Dander glasse bisski oepdrinke. Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege. Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape. Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte. Deent oprape en den ove opedoen. De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor. Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte. De bles op de grond sette. Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen. De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: donderdag 16 september 2010, 00:07
|
|
|
neem ook gelijk dagravit mee, en totaal dertig, wat vit C bruistabletten, voor wat extra vitaminen! anders wordt je door je (denkbeeldige?) vriendin teruggestuurd.....
geweldig!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LOES550
|
Berichten: 347
|
Geplaatst: donderdag 16 september 2010, 01:15
|
|
|
[quote=LEPELTJE037]Hier nog zo'n geweldig recept...:
[size=18]Eend met whiskey
haha gezellig etentje. Jij weet tenminste wat lekker is!!
Sterkte met je kater
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LEPELTJE037
|
Berichten: 322
|
Geplaatst: donderdag 16 september 2010, 01:31
|
|
|
[quote=LOES550]
Drankje... ach eh ... Dank je
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: maandag 27 september 2010, 23:25
|
|
|
Even naar boven voor voetbal...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZINGA672
|
Berichten: 1193
|
Geplaatst: woensdag 29 september 2010, 19:41
|
|
|
Linzensoep
Om aan te sterken en als 'virusscanner'
Kook 1 pak (groene) linzen in 1,5 liter water met ong. 2 bouillontabletten. Hak 1 winterwortel fijn en voeg toe. Doe er een grote teen knoflook in (meer mag ook). Voeg een snufje thijm toe + 1 laurierblad en 3 jeneverbessen. Lekker gaar koken.
150 gram bacon in snippertjes bakken + 1 grote ui glazig meebakken en in de soep roeren.
1 rookworst in plakjes een half uurtje laten meekoken. Tenslotte 1 eetlepel citroensap en peper naar smaak toevoegen.
C'est tout
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRIFFIN748
|
Berichten: 1417
|
Geplaatst: woensdag 29 september 2010, 20:51
|
|
|
voor de Francofielen onder ons kan natuurlijk een recept voor Far Breton niet achterblijven, he.
Far Breton wordt op internet omschreven als franse pruimentaart, maar je zou het ook met b.v. appel kunnen maken, lijkt me.
et voilà:
het recept:
Ingredienten: 750 ml melk 250 gr. bloem 150 gr. suiker 4 eieren snufje zout 50 gr gesmolten boter calvados 200 gram gedroogde pruimen zonder pit 2 eetlepels rietsuiker 1 theelepel kaneelpoeder
Strikt genomen is calvados natuurlijk niet Bretons maar Normandisch. In Bretagne nemen ze hier rum voor. Bovendien kan een Far ook andere (al dan niet gedroogde)vruchten bevatten. Je kunt dus volop je fantasie gebruiken.
Bereiding De pruimen minstens een uur van tevoren wellen in de calvados. Zorg dat ze een beetje onderstaan. Oven voorverwarmen op 200 graden. Maak een glad beslag van de bloem, eieren, melk, suiker, boter en het snufje zout. Een ronde of rechthoekige ondiepe ovenschaal invetten en het beslag erin gieten. De uitgelekte pruimen over het beslag verdelen. Ongeveer dertig minuten in de oven. Uit de oven bestrooien met de rietsuiker en het kaneelpoeder.
en lèkker dat het is! en simpel: zèlfs ik zou het kunnen maken (en dat wil wat zeggen!)
(en ja: ik ben francofiel, ondanks dat ik Saab rijd)
Laatst aangepast door
|
GRIFFIN748
|
op woensdag 29 september 2010, 21:14
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
TESSYBEAR731
|
Berichten: 2338
|
Geplaatst: woensdag 29 september 2010, 21:56
|
|
|
GRIFFIN748 schreef: | voor de Francofielen onder ons kan natuurlijk een recept voor Far Breton niet achterblijven, he.
Far Breton wordt op internet omschreven als franse pruimentaart, maar je zou het ook met b.v. appel kunnen maken, lijkt me.
et voilà:
het recept:
Ingredienten: 750 ml melk 250 gr. bloem 150 gr. suiker 4 eieren snufje zout 50 gr gesmolten boter calvados 200 gram gedroogde pruimen zonder pit 2 eetlepels rietsuiker 1 theelepel kaneelpoeder
Strikt genomen is calvados natuurlijk niet Bretons maar Normandisch. In Bretagne nemen ze hier rum voor. Bovendien kan een Far ook andere (al dan niet gedroogde)vruchten bevatten. Je kunt dus volop je fantasie gebruiken.
Bereiding De pruimen minstens een uur van tevoren wellen in de calvados. Zorg dat ze een beetje onderstaan. Oven voorverwarmen op 200 graden. Maak een glad beslag van de bloem, eieren, melk, suiker, boter en het snufje zout. Een ronde of rechthoekige ondiepe ovenschaal invetten en het beslag erin gieten. De uitgelekte pruimen over het beslag verdelen. Ongeveer dertig minuten in de oven. Uit de oven bestrooien met de rietsuiker en het kaneelpoeder.
en lèkker dat het is! en simpel: zèlfs ik zou het kunnen maken (en dat wil wat zeggen!)
(en ja: ik ben francofiel, ondanks dat ik Saab rijd)
|
Ziet er in elk geval goed uit Grif, denk dak em es ga proberen d.w.z. als men keuken weer aan kant is
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: woensdag 29 september 2010, 23:07
|
|
|
LEPELTJE037 schreef: | Hier nog zo'n geweldig recept...:
Eend met whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey. De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken. Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey. De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. Denove nesjot geve. Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe. De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. Dander glasse bisski oepdrinke. Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege. Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape. Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte. Deent oprape en den ove opedoen. De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor. Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte. De bles op de grond sette. Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen. De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen. |
in één woord schitterend ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: woensdag 29 september 2010, 23:14
|
|
|
LEPELTJE037 schreef: | Hier nog zo'n geweldig recept...:
Eend met whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey. De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken. Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey. De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. Denove nesjot geve. Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe. De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. Dander glasse bisski oepdrinke. Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege. Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape. Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte. Deent oprape en den ove opedoen. De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor. Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte. De bles op de grond sette. Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen. De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen. |
M'n zoon doet de koksopleiding maar dit recept is kompleet mislukt. Het whiskeygebeuren ging nl. niet door. Tja , dat heb je he met die overheidsregeltjes: Geen alcohol onder de 18
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
TESSYBEAR731
|
Berichten: 2338
|
Geplaatst: woensdag 29 september 2010, 23:39
|
|
|
LEPELTJE037 schreef: | Hier nog zo'n geweldig recept...:
Eend met whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey. De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken. Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey. De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. Denove nesjot geve. Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe. De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. Dander glasse bisski oepdrinke. Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege. Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape. Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte. Deent oprape en den ove opedoen. De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor. Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte. De bles op de grond sette. Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen. De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen. |
Volgens mij ben je ervarings-deskundige! Enneh...aan het accent te horen kom je ergens uit de buurt van Utregg zeker?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 09:43
|
|
|
zo ik heb dit topic ff omhoog gehaald dan kan ieder weer ff wat recepten delen moet wel heel lekker zijn ikkies bourgondisch ingesteld
een van mijn recepten is van de appelkruimeltaart die ik veranderd heb in peren/noten/kruimeltaart.
nodig bodem; een springvorm 24 cm 375 gr.bloem 200 gr.basterdsuiker 250 gr.harde boter 1 klein losgeklopt ei
nodig toplaag; 150 gr bloem 100 gr harde boter 75 gr basterdsuiker 1 half losgeklopt ei of 1 klein eitje
vulling ; 4 flinke harde peren ongeveer 60 gr suiker ongeveer 150 tot200 gr walnoten of pecannoten(meer of minder naar behoefte)(ik persoonlijk vind pecan het lekkerst) 1 eetl kaneel(of naar behoefte)
bodumbereiding; snijd de boter met bloem en basterd suikerfijn tot er een kruimeldeeg ontstaat ,voeg het ei toe en kneed het deeg tot een bal even laten opstijven in de koelkast
toplaagbereiding; als hierboven maar kruimelig laten en dus niet te ver doorkneden in koelkast plaatsen
bereiding vulling; schil de peren en snijd in grove of fijne stukken al naar gewenst cruss de noten en meng deze door de peren met suiker en kaneel evt paar druppels citroensap.
vet je bakblik in en bestrooi met bloem of gebruik bakpapier op de bodem rol je deeg uit tot een lap en bekleed hiermee bodem en zijkant van het bakblik strooi wat paneermeel op de bodem van het deeg om te voorkomen dat de bodum te vochtig wordt vul de bodem met het fruit/noten mengsel kruimeltoplaag eroverheen en daaroverheen een weinig suiker vermengt met kaneel(let op niet te veel)
afbakken in voorverwarmde oven op 160 graden in 50 tot 60 min even in de gaten houden aflaten koelen en smullen maar
tip men kan ook de kant en klare kruimeldeeg of appeltaart deeg gebruiken zie aanwijzingen op het pak. ook toevoeging van rozijnen,of wat kruimeldeeg door het vruchten mengsel met wat custard is overheerlijk.
veel succes
Laatst aangepast door
|
GRACE585
|
op zaterdag 3 december 2011, 09:46
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARRY942
|
Berichten: 1117
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 14:06
|
|
|
LEPELTJE037 schreef: | Hier nog zo'n geweldig recept...:
Eend met whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey. De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken. Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey. De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. Denove nesjot geve. Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe. De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke. De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape. Dander glasse bisski oepdrinke. Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege. Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape. Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte. Deent oprape en den ove opedoen. De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor. Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte. De bles op de grond sette. Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen. De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen. |
Verrukkelijk recept voor de kerstdagen! Jammer dat ik die whiskey niet betalen kan (uh...de eend ook niet)...heb nog een flessie ouzo staan, gekregen voor mijn verjaardag....zou dat ook werken?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 15:14
|
|
|
het gaat hier om RECEPTEN Niet om het quoten van recepten uit 2010 ed. dus heb je een leuk of lekker recept plaats dat dan hier
Laatst aangepast door
|
GRACE585
|
op zaterdag 3 december 2011, 15:22
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 18:15
|
|
|
Kaneel-mascarponetaart
Voor de bodem:
250 gr speculaasjes 120 gr boter
Voor de room:
400 gr mascapone 200 gr kwark 400 gr slagroom 150 gr suiker 4 eetl. honing 1 eetlepel kaneel 12 blaadjes gelantine
1 eetl. kaneel om te garneren
Verkruimel de speculaasjes. Laat de boter smelten en roer het door de speculaaskruimels. Doe het mengsel in een springvorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm een half uurtje in de koelkast.
Laat de gelantine weken zoals op de verpakking staat. Klopt de slagroom stijf. Meng in een andere kom de mascarpone met de kwark en de suiker. Voeg de kaneel en de honing toe en roer alles goed door elkaar. Spatel de slagroom erdoor. Knijp de gelantine uit, laat het smelten in een warme pan en voeg het aan het mengel toe. Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengel erop. Ik maak hem altijd een dag van te voren, maar volgens het recept zou hij al na 2 uur voldoende opgestijft moeten zijn. Bestrooi hem voor het serveren nog met de kaneel.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 18:38
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Kaneel-mascarponetaart
Voor de bodem:
250 gr speculaasjes 120 gr boter
Voor de room:
400 gr mascapone 200 gr kwark 400 gr slagroom 150 gr suiker 4 eetl. honing 1 eetlepel kaneel 12 blaadjes gelantine
1 eetl. kaneel om te garneren
Verkruimel de speculaasjes. Laat de boter smelten en roer het door de speculaaskruimels. Doe het mengsel in een springvorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm een half uurtje in de koelkast.
Laat de gelantine weken zoals op de verpakking staat. Klopt de slagroom stijf. Meng in een andere kom de mascarpone met de kwark en de suiker. Voeg de kaneel en de honing toe en roer alles goed door elkaar. Spatel de slagroom erdoor. Knijp de gelantine uit, laat het smelten in een warme pan en voeg het aan het mengel toe. Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengel erop. Ik maak hem altijd een dag van te voren, maar volgens het recept zou hij al na 2 uur voldoende opgestijft moeten zijn. Bestrooi hem voor het serveren nog met de kaneel. |
Die ga ik zeker een keer maken
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 19:01
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Die ga ik zeker een keer maken |
ikkies ook heb jij nog een lekker recept erika???
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: zaterdag 3 december 2011, 19:06
|
|
|
GRACE585 schreef: | ikkies ook heb jij nog een lekker recept erika??? |
Zal mn hersenen laten kraken als ze dat nog willen Er moet eerst voor een maandag nog een sinterklaas gedicht uit
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 13:23
|
|
|
En na een dagje wachten heb je dan dit:
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 15:39
|
|
|
Ik heb nog een typisch Belgisch gerecht. Namelijk: Thaise kip op grootmoeders wijze (met echte stukjes grootmoeder) en Provencaalse rijst bereid met Nederlandse kruiden (peper, zout en Maggi)
Ik ga het effe opzoeken...een momentje
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 16:35
|
|
|
FRANKT627 schreef: | Ik heb nog een typisch Belgisch gerecht. Namelijk: Thaise kip op grootmoeders wijze (met echte stukjes grootmoeder) en Provencaalse rijst bereid met Nederlandse kruiden (peper, zout en Maggi)
Ik ga het effe opzoeken...een momentje |
Dat momentje duurt al bijna een uur Ligt zeker op zolder in de ouwe doos had er net zo'n zin in
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 17:08
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Dat momentje duurt al bijna een uur Ligt zeker op zolder in de ouwe doos had er net zo'n zin in |
Ik was namelijk met echt eten bezig...een boterham
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JOSINA022
|
Berichten: 3599
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 17:09
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Dat momentje duurt al bijna een uur Ligt zeker op zolder in de ouwe doos had er net zo'n zin in |
Nou lekker die stukjes echt grootmoeder...zoooooooo taai...je kauwt je het...
|
|
Naar boven |
|
|