Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: donderdag 19 mei 2016, 22:07
|
|
|
Hey allemaal,
Een van de dingetjes die bij het (nog) niet samenzijn hoort is dat de meeste mensen toch echt zelf hun dagelijks eten (moeten) klaarmaken. Voor de één een uitdaging, een gezellige bezigheid, voor de ander niet meer dan een "noodzakelijk kwaad". Hierom een topic voor de leukste, lekkerste, gemakkelijkste tips en recepten om op een redelijk eenvoudige manier een lekkere en gezonde maaltijd op je bord te krijgen.....
Wie trapt er af?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
NATHALIE834
|
Berichten: 1
|
Geplaatst: zaterdag 21 mei 2016, 18:59
|
|
|
Rijst met kip (met kerriepoeder gekruid) en paprika. Vind ik erg lekker.
Krieltjes met gehakt en groente naar keuze :)
Als ik kook, dan is het meestal voor 2 dagen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
YOOZ752
|
Berichten: 6
|
Geplaatst: zaterdag 21 mei 2016, 21:46
|
|
|
Ik maak voor mezelf weleens witlof klaar. Stronkjes halveren en de kern eruit; koken, dan afgieten; in de pan ham en kaas erop en met het deksel op de pan de kaas laten smelten.
Heerlijk!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARENTH030
|
Berichten: 304
|
Geplaatst: zondag 31 juli 2016, 23:55
|
|
|
Zalm uit de oven
Ingrediënten: Zalm 150 á 200 gr per persoon. Courgette Vleestomaat Bosuitjes Boursin Cuisine (knoflook) Potje Paturain of crème frêche Turks brood Knoflookboter Stevige aluminiumfolie, merk toppits (niet de gewone folie)
Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden. Scheur een vel folie van de rol, niet te klein. Schil de courgette, en snij in de lengte repen van 1 á 2 cm dik. Snijd de vleestomaat in schijven. Snijd de bosuitjes in stukjes.
Roer de Paturain of crème frêche en de Boursin Cuisine door elkaar. Leg het vel folie op het aanrecht, let erop dat het dichtgevouwen moet worden, dus niet te klein. Leg twee repen courgette op het vel folie in de lengte, daarna wat schijven tomaten er boven op. Daarboven op de moot zalm met peper en zout lichtjes bestrooien en wat bosuitjes. Doe de saus van Boursin en Paturain of crème frêche bovenop de zalm, meestal zijn dit een aantal lepels. Daarna de overgebleven bosuitjes er bovenop. Vouw de folie eerst aan de bovenkant dicht, en daarna de uiteinden, stevig. Leg de pakketjes in een vuurvaste ovenschaal en zet het 30 minuten in de oven. Indien gewenst kan het Turks brood voorverwarmd worden, is lekker met knoflookboter, roomboter, Turkse salade of Boursin. Krieltjes ook een optie.
Gr. Marenth.
Laatst aangepast door
|
MARENTH030
|
op maandag 1 augustus 2016, 15:37
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016, 06:52
|
|
|
Gevulde tomaten uit de oven
2 Vleestomaten uithollen, beetje peper erin 150 gram gehakt net half ui en de restjes tomaat bakken met kruiden naar keuze Tomaten vullen, geraspte kaas erop en 15 minuten in oven 150 graden Beetje sla erbij
Laatst aangepast door
|
ANNA415
|
op dinsdag 23 augustus 2016, 06:53
|
|
Naar boven |
|
|
|
|
|
|
|
|
|