Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 17:10
|
|
|
FRANKT627 schreef: | Ik was namelijk met echt eten bezig...een boterham |
Ow het is uwes vergeven maar wel het recept hier nog neer zetten he
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 23:06
|
|
|
JOSINA022 schreef: | Nou lekker die stukjes echt grootmoeder...zoooooooo taai...je kauwt je het... |
Een Thaise grootmoeder, hé...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JOSINA022
|
Berichten: 3599
|
Geplaatst: zondag 4 december 2011, 23:25
|
|
|
FRANKT627 schreef: | Een Thaise grootmoeder, hé... |
Ach...oud is taai, ongeacht waarvandaan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: maandag 5 december 2011, 07:38
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | En na een dagje wachten heb je dan dit:
|
Lijkt me heerlijk.... En dat doe ik met pepernoten...dus smaak zal prima zijn. Pepernoten kun je ook nog lang bewaren...dus mag Sinterklaas er nog wel wat in de winkel achterlaten na vandaag. Overigens ook na 5 dec zijn kinderen nog gek met pepernoten...(ikzelf ook trouwens)
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: maandag 5 december 2011, 23:18
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Lijkt me heerlijk.... En dat doe ik met pepernoten...dus smaak zal prima zijn. Pepernoten kun je ook nog lang bewaren...dus mag Sinterklaas er nog wel wat in de winkel achterlaten na vandaag. Overigens ook na 5 dec zijn kinderen nog gek met pepernoten...(ikzelf ook trouwens) |
En morgen is het 6 december. Tijd voor een recept zonder sinterklaasjes
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JOSINA022
|
Berichten: 3599
|
Geplaatst: maandag 5 december 2011, 23:26
|
|
|
VISSER278 schreef: | En morgen is het 6 december. Tijd voor een recept zonder sinterklaasjes |
Kerstkransjes dan maar?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
TINK100
|
Berichten: 1006
|
Geplaatst: donderdag 8 december 2011, 03:32
|
|
|
JOSINA022 schreef: | Kerstkransjes dan maar? |
hm....als we die nou es samen met die stokjes in d ekerstboom hangen.....moet iedereen er wel af blijven....
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: maandag 30 januari 2012, 10:20
|
|
|
Special voor Frank: Ajam setan
1 hele kip in stukken of 7 ons kipfilet in grote stukken gesneden 1 theelepel zout 1 eetlepel scherpe mosterd 1 uim gesnipperd 4 grote teentjes knoflook,zeer fijn gesneden 2 theelepels sambal oelek 2 eetlepels ketjap manis sap van een halve citroen 60 ml zonnebloemolie
Wrijf de kipstukken in met het zout en de mosterd en laat het een uurtje marineren. Maal de uisnippers, de knoflook en de sambal in de vijzel tot een pasta (als je geen vijzel hebt lukt het ook goed met de staafmixer). Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipstukken bruin. Haal ze uit de pan en bak de uienpasta glazig. Schep de ketjap, 100 ml water en het citroensap erbij en breng het aan de kook. Doe de kipstukken erbij, zet het vuur laag en laat het rustig 30 minuten gaar sudderen.
Laatst aangepast door
|
ANNETTE792
|
op maandag 30 januari 2012, 10:52
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARRY942
|
Berichten: 1117
|
Geplaatst: maandag 30 januari 2012, 12:37
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Special voor Frank: Ajam setan
1 hele kip in stukken of 7 ons kipfilet in grote stukken gesneden 1 theelepel zout 1 eetlepel scherpe mosterd 1 uim gesnipperd 4 grote teentjes knoflook,zeer fijn gesneden 2 theelepels sambal oelek 2 eetlepels ketjap manis sap van een halve citroen 60 ml zonnebloemolie
Wrijf de kipstukken in met het zout en de mosterd en laat het een uurtje marineren. Maal de uisnippers, de knoflook en de sambal in de vijzel tot een pasta (als je geen vijzel hebt lukt het ook goed met de staafmixer). Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipstukken bruin. Haal ze uit de pan en bak de uienpasta glazig. Schep de ketjap, 100 ml water en het citroensap erbij en breng het aan de kook. Doe de kipstukken erbij, zet het vuur laag en laat het rustig 30 minuten gaar sudderen. |
Whow....ik heb dit onmiddellijk gekopieeerd! Klinkt verrukkelijk!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: maandag 30 januari 2012, 14:16
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Special voor Frank: Ajam setan
1 hele kip in stukken of 7 ons kipfilet in grote stukken gesneden 1 theelepel zout 1 eetlepel scherpe mosterd 1 uim gesnipperd 4 grote teentjes knoflook,zeer fijn gesneden 2 theelepels sambal oelek 2 eetlepels ketjap manis sap van een halve citroen 60 ml zonnebloemolie
Wrijf de kipstukken in met het zout en de mosterd en laat het een uurtje marineren. Maal de uisnippers, de knoflook en de sambal in de vijzel tot een pasta (als je geen vijzel hebt lukt het ook goed met de staafmixer). Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kipstukken bruin. Haal ze uit de pan en bak de uienpasta glazig. Schep de ketjap, 100 ml water en het citroensap erbij en breng het aan de kook. Doe de kipstukken erbij, zet het vuur laag en laat het rustig 30 minuten gaar sudderen. |
...Hé Annette, dank je wel voor het recept wat er inderdaad minder heet uitziet. Morgen moet in België zijn en dan breng ik de benodigheden mee. Een vijzel heb ik...zou iedereen moeten hebben...
Wat heb je nog meer bijgegeten? Rijst, bami, groenten?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: maandag 30 januari 2012, 15:45
|
|
|
FRANKT627 schreef: | ...Hé Annette, dank je wel voor het recept wat er inderdaad minder heet uitziet. Morgen moet in België zijn en dan breng ik de benodigheden mee. Een vijzel heb ik...zou iedereen moeten hebben...
Wat heb je nog meer bijgegeten? Rijst, bami, groenten? |
euhm...ik heb geen vijzel maar aangezien ik deze week al 2x een recept had waarbij ik een vijzel nodig had ga ik van de week maar eens ff shoppen. Dat was toch al nodig want ik moest net met mn blik zuurkool naar de buren, ik heb mn blikopener geslopt
Je kan het volgens mij met van alles eten, wij hebben het met gebakken aardappels op, dan konden de kinderen er appelmoes bij nemen ipv de hete kip.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 12:10
|
|
|
Heb je ook nog een recept voor bevroren eieren frank? Kip had buiten ei gelegd met -13 ....die hebben we dus maar weggegooit.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 13:10
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Heb je ook nog een recept voor bevroren eieren frank? Kip had buiten ei gelegd met -13 ....die hebben we dus maar weggegooit. |
Je moet ze niet weggooien...en als je het wel doet moet je maar oppassen want zo hard zijn ze een moordwapen...
Hier enkele tips:
http://www.smulweb.nl/artikelen/108615/Kookadviezen-uit-grootmoeders-tijd
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 14:17
|
|
|
Schaal was gebarsten dus ik heb hem meteen weggegooit, maar als we nog eens een hele hebben zal ik het eens uitproberen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 14:26
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Schaal was gebarsten dus ik heb hem meteen weggegooit, maar als we nog eens een hele hebben zal ik het eens uitproberen. |
Een ei-lollie maken was niet mogelijk?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 18:51
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Heb je ook nog een recept voor bevroren eieren frank? Kip had buiten ei gelegd met -13 ....die hebben we dus maar weggegooit. |
Leer ze dat nog ff binnen te doen!!!!!!! Duidelijk...die moeten nog opgevoed worden!!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 20:18
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Leer ze dat nog ff binnen te doen!!!!!!! Duidelijk...die moeten nog opgevoed worden!!!!
|
tja, wat wil je, zeeland.........!! die kippen waren een kadootje van pieter649, he; dan kun je dat immers verwachten?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 21:28
|
|
|
HANNAH810 schreef: | tja, wat wil je, zeeland.........!! die kippen waren een kadootje van pieter649, he; dan kun je dat immers verwachten? |
Onopgevoed bedoel je????
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 21:31
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Onopgevoed bedoel je???? |
...en klaar voor de pot...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2012, 22:05
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Onopgevoed bedoel je???? |
Das niet helemaal, hij is prima opgevoed, daar kunnen we zn moeder echt niet van betichten hoor. T is pas daarna misgegaan
Laatst aangepast door
|
ANNETTE792
|
op dinsdag 7 februari 2012, 22:05
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 11:11
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Das niet helemaal, hij is prima opgevoed, daar kunnen we zn moeder echt niet van betichten hoor. T is pas daarna misgegaan |
ik ben ook opgevoed, annette; maar de voeding is niet blijven hangen, ben ik bang........
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 11:41
|
|
|
HANNAH810 schreef: | ik ben ook opgevoed, annette; maar de voeding is niet blijven hangen, ben ik bang........ |
En heropvoeden is bij jou ook net zo onmogelijk?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 14:35
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | En heropvoeden is bij jou ook net zo onmogelijk? |
klachten?? dan had je lekker in kneuzendorp moeten blijven
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 14:37
|
|
|
PIETER649 schreef: | klachten?? dan had je lekker in kneuzendorp moeten blijven |
pieter, wij dames waren in gesprek; in je kippenhok, jij!! ga maar wat eitjes uitbroeden...........
(of haal even wat boodschappen; ook goed............ )
Laatst aangepast door
|
HANNAH810
|
op woensdag 8 februari 2012, 14:39
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 14:39
|
|
|
PIETER649 schreef: | klachten?? dan had je lekker in kneuzendorp moeten blijven |
Ik? Nooit toch? Hou wel van een beetje moeilijk opvoedbaar
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 15:56
|
|
|
wat zijn sluimererwten
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 16:30
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | wat zijn sluimererwten |
annet............het is een belgisch...................recept!
(peultjes denk ik?).
Laatst aangepast door
|
HANNAH810
|
op woensdag 8 februari 2012, 16:31
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 16:55
|
|
|
HANNAH810 schreef: | annet............het is een belgisch...................recept!
Gewoon erwten die hun oogjes al een beetje dicht hebben.... Begrepen jullie dat niet... Ze komen uit Nederland...daar zijn ze nog helder met open oogjes... Aangekomen in Belgie....krijgen ze slaap.....(sluimer dus)
(peultjes denk ik?). |
|
|
Naar boven |
|
|