Auteur |
Bericht |
|
SUSANNAH475
|
Berichten: 2113
|
Geplaatst: donderdag 7 januari 2010, 21:08
|
|
|
INKA401 schreef: | na een hééérlijke aviko schotel, sávonds de bouwlamp op het ijs gezet en heerlijk geschaatst ... toen mijn dochter met warme chocolade melk en gluewijn aan kwam kon de avond niet meer stuk |
Waaauw ... volgens mij heb je geluk Inka dat je in zo'n gehucht woont ... zou ik dat bij ons ook kunnen ... een bouwlamp op de vijver ? haha ... denk dat de politie je gelijk op de hielen zit (al die bewoners die van de verlichting mogen meegenieten) ... Sorry, was ff offtopic
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MIEKE364
|
Berichten: 766
|
Geplaatst: donderdag 7 januari 2010, 22:50
|
|
|
GRACE585 schreef: | benieuwd wat voor lekkkers er gekookt wordt.................................. zet hier je maaltijd en/of evt. recepten neer..............................
Vandaag eten we heelijke spinaziestmpot met Italiaanse gehaktstaafjes en vla toe |
[i]winteromelet, makkelijk en toch voedzaam voor twee personen: - roerbakken in olijfolie met een stuk roomboter erbij: - ui, halve paprika, handvol champignons, handvol gehalveerde spruitjes (kleintjes, die zijn zoet), winterwortel in plakken, stukjes pompoen, handvol boerenkool, knoflook. - drie eitjes natuurlijk van kipjes met buitenuitloop en speelgoed (hooibalen en zo), en heeeel veel ruimte en leuke nesten, - ok ik draaf door - met een scheutje melk loskloppen en bakken in olijfolie. - Neem een groot bord en leg de omelet erop leg er plakken kaas op en bedek de helft van de omelet met de groenten, kruiden naar smaak - probeer eens kerrie. Omelet half over de groenten klappen, zout en peper op strooien. - Donkerbruin brood besmeren en beleggen met een punt van de omelet, glas biologische melk erbij. - Smikkelen maar. -Niet romantisch ok maar wel lekker voor een weekendlunch of snelle avondmaaltijd.
Laatst aangepast door
|
MIEKE364
|
op donderdag 7 januari 2010, 22:52
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2010, 22:28
|
|
|
vanavond pizza, maar heb nog wel een vraag ...
wij eten hier al jááren hutspot vanuit de vriezer ... je weet wel... die zakjes wortels met uién ... en wat denk je wat ik gisteren van mijn vriendin hoor? ... nóóóóóit meer doen ... van uién uit de vriezer kun je érg ziek worden ... nou ja zeg, wij eten dit al 7 jaar en er nog nooit ziek van geweest ... wat is jullie reaktie hierop?
en dan nog wat ... brokkeli uit de vriezer ... mijn oudste zoon kookt hier uuuh gemiddeld 3 keer in de week gezónd, brokkeli uit de vriezer gaat dan bevroren in de pan ... nooit geen problemen, en het smaakt prima ...
maar hoor ff ... ik heb een aanstaand schoonzoon, helpt in alles goed mee, en wilde zijn kookkunsten óók wel eens een keertje tonen ... brokkeli dus ... haalde dat van te voren uit de vriezer om in de koelkast te laten ondooien ... nou mensen ... of dat ik een dooie kat in m'n koelkast had, jéétje wat een stank ... ik pakte het beet en oeps ... tleek wel een emmer snot ... willen jullie nog meer weten?
vraag is dus ... waarom kun je nu wél brokkeli bevroren in de pan bereiden en niét als je het eerst ondooit ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
BEERTJE618
|
Berichten: 37
|
Geplaatst: woensdag 20 januari 2010, 21:21
|
|
|
INKA401 schreef: | vanavond pizza, maar heb nog wel een vraag ...
wij eten hier al jááren hutspot vanuit de vriezer ... je weet wel... die zakjes wortels met uién ... en wat denk je wat ik gisteren van mijn vriendin hoor? ... nóóóóóit meer doen ... van uién uit de vriezer kun je érg ziek worden ... nou ja zeg, wij eten dit al 7 jaar en er nog nooit ziek van geweest ... wat is jullie reaktie hierop?
en dan nog wat ... brokkeli uit de vriezer ... mijn oudste zoon kookt hier uuuh gemiddeld 3 keer in de week gezónd, brokkeli uit de vriezer gaat dan bevroren in de pan ... nooit geen problemen, en het smaakt prima ...
maar hoor ff ... ik heb een aanstaand schoonzoon, helpt in alles goed mee, en wilde zijn kookkunsten óók wel eens een keertje tonen ... brokkeli dus ... haalde dat van te voren uit de vriezer om in de koelkast te laten ondooien ... nou mensen ... of dat ik een dooie kat in m'n koelkast had, jéétje wat een stank ... ik pakte het beet en oeps ... tleek wel een emmer snot ... willen jullie nog meer weten?
vraag is dus ... waarom kun je nu wél brokkeli bevroren in de pan bereiden en niét als je het eerst ondooit ... |
Ik zou het allemaal niet weten paps, ik ben blij dat ik nu een goeie kok heb hier....
Vanavond hebben we uiensoep en soort van bami gegeten bij de buurman was ook erg lekker
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SUSANNAH475
|
Berichten: 2113
|
Geplaatst: woensdag 20 januari 2010, 22:36
|
|
|
INKA401 schreef: | vanavond pizza, maar heb nog wel een vraag ...
wij eten hier al jááren hutspot vanuit de vriezer ... je weet wel... die zakjes wortels met uién ... en wat denk je wat ik gisteren van mijn vriendin hoor? ... nóóóóóit meer doen ... van uién uit de vriezer kun je érg ziek worden ... nou ja zeg, wij eten dit al 7 jaar en er nog nooit ziek van geweest ... wat is jullie reaktie hierop?
en dan nog wat ... brokkeli uit de vriezer ... mijn oudste zoon kookt hier uuuh gemiddeld 3 keer in de week gezónd, brokkeli uit de vriezer gaat dan bevroren in de pan ... nooit geen problemen, en het smaakt prima ...
maar hoor ff ... ik heb een aanstaand schoonzoon, helpt in alles goed mee, en wilde zijn kookkunsten óók wel eens een keertje tonen ... brokkeli dus ... haalde dat van te voren uit de vriezer om in de koelkast te laten ondooien ... nou mensen ... of dat ik een dooie kat in m'n koelkast had, jéétje wat een stank ... ik pakte het beet en oeps ... tleek wel een emmer snot ... willen jullie nog meer weten?
vraag is dus ... waarom kun je nu wél brokkeli bevroren in de pan bereiden en niét als je het eerst ondooit ... |
Meestal staat het op de verpakking of je iets wel of niet mag invriezen. Die stank lijkt me geen goed teken haha ... En broccoli vries ik nooit in ... (gelukkig maar )dus geen verstand van ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: zondag 24 januari 2010, 23:36
|
|
|
eenmaal thuis gekomen van een mooie wandeling in de sneeuw, samen met vriendin anneke heerlijke wraps bereid ... mmmm glaasje wijn erbij, en smullen maar ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 16:04
|
|
|
hey, hallóóó .... zijn jullie aan het vasten geslagen? ... ik niet hoor ... geef mij eens een tip voor morgen? heb trek in iets nieuws ... vanavond eet ik ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 16:23
|
|
|
INKA401 schreef: | hey, hallóóó .... zijn jullie aan het vasten geslagen? ... ik niet hoor ... geef mij eens een tip voor morgen? heb trek in iets nieuws ... vanavond eet ik ... |
aviko
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 16:37
|
|
|
PIETER649 schreef: | aviko |
ahhhhhhhh pietuuur wat is een man zonder vrouwtje...... helemaal niets.............
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 16:37
|
|
|
PIETER649 schreef: | aviko |
ahhhhhhhh pietuuur wat is een man zonder vrouwtje...... helemaal niets.............
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ELLY361
|
Berichten: 76
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 16:48
|
|
|
PIETER649 schreef: | aviko |
stampot boerekool is een beter idee misschien inka,, of vind je dat nie om te nassen
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 17:25
|
|
|
ben nu opweg naar de mac
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
DANIEL777
|
Berichten: 536
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 18:07
|
|
|
INKA401 schreef: | ben nu opweg naar de mac | Daar hebbe ze ook aviko
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MAAIKEA509
|
Berichten: 10
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 22:43
|
|
|
Ik heb afgelopen week gevulde pannenkoeken gegeten. Heerlijk!
Je bakt gewone pannenkoeken en als je ze klaar hebt, besmeer je ze met roomkaas. Daarna doe je er verse (grof gesneden) spinazie op en hamreepjes. Rol ze op en leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Stop ze ongeveer een kwartiertje in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
KLAAS669
|
Berichten: 5
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 22:55
|
|
|
vandaag, zelfgemaakte soep, was best wel lekker al zeg ik het zelf
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 23:37
|
|
|
Men neme: voor 4 personen, 4 kipfilets, . maizena veel sesamzaad!! 2 bakjes shitake, 1 bakje oesterzwammen, beter neem je er 2! 1 paksoi, boekweitnoedels, als je die kan krijgen, anders goede eiermie. verse gember (veel!), ketoembar, djahe, (veel suiker, leg ik later uit..) knoflook, 4 tenen halve peper, (mag niet te scherp zijn, anders is de delicate smaak weg.. 8 gamba's sesamolie 2 limoenen (sap) Wat gaan we doen? Je neemt een wok ter hand, op het vuur, daar bak je de knoflook ZACHTJES in anders is hij bitter, later de gember even meebakken, en gember, dat mag best veel zijn.. !meteen de droge kruiden erbij (moet je altijd doen, dat is veel lekkerder!!! shitake en oesterzwammen erbij, die je in grote stukken snijd. Sojasaus erbij, mag veel zijn!limoensap ook toevoegen.. Proeven! En let op, dit is niet te eten... Nu ga je m lekker maken.. bouillionblokje( kip) naar smaak erbij en.. suiker! Steeds toevoegen tot de smaak goed is, dit weet je meteen,
(ondertussen) paneer je de kip heel laten! , eigeel alleen, licht opkloppen tot je een stevige massa hebt, maar niet te dik! In een schaal paneren, 2 keer en voorzichtig neerleggen, ik leg ze altijd ruim in het sesamzaad tot ik ze nodig heb Die bak je in sesamolie en de pan niet bewegen! Je keert ze eventjes na 4 minuten om, en schuift ze de oven in.. Gamba's schoonmaken en bakken, wel even pellen, staartje er aan laten! rode peper, die helft meebakken! Je heb natuurlijk de paksoi nog, die je nu snel roerbakt ( sesamolie!)tot hij knapperig is, en die gooi je bij je saus! afbinden met maizena... geen water maar sojasaus..
De noedels had je al klaar natuurlijk.. Men neme het grootste bord wat er is, en je legt er netjes wat noedels op Dan de saus met groenten. Wel netjes he? Daarbovenop leg je de gesneden kipfilet, mooi in plakjes, tranches! en dan de gebakken gamba's.. Eet smakelijk..' Klinkt heel moeilijk, is simpel..ik doe er nog geen 15 minuten over...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: zondag 28 februari 2010, 23:38
|
|
|
Zal elke dag wel iets posten voor de liefhebber..
Laatst aangepast door
|
APPELTJE084
|
op zondag 28 februari 2010, 23:43
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 00:01
|
|
|
MAAIKEA509 schreef: | Ik heb afgelopen week gevulde pannenkoeken gegeten. Heerlijk!
Je bakt gewone pannenkoeken en als je ze klaar hebt, besmeer je ze met roomkaas. Daarna doe je er verse (grof gesneden) spinazie op en hamreepjes. Rol ze op en leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Stop ze ongeveer een kwartiertje in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd. |
mmmm ... dankjewel maaike ... ga het zeker een keertje proberen ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 00:05
|
|
|
APPELTJE084 schreef: | Men neme: voor 4 personen, 4 kipfilets, . maizena veel sesamzaad!! 2 bakjes shitake, 1 bakje oesterzwammen, beter neem je er 2! 1 paksoi, boekweitnoedels, als je die kan krijgen, anders goede eiermie. verse gember (veel!), ketoembar, djahe, (veel suiker, leg ik later uit..) knoflook, 4 tenen halve peper, (mag niet te scherp zijn, anders is de delicate smaak weg.. 8 gamba's sesamolie 2 limoenen (sap) Wat gaan we doen? Je neemt een wok ter hand, op het vuur, daar bak je de knoflook ZACHTJES in anders is hij bitter, later de gember even meebakken, en gember, dat mag best veel zijn.. !meteen de droge kruiden erbij (moet je altijd doen, dat is veel lekkerder!!! shitake en oesterzwammen erbij, die je in grote stukken snijd. Sojasaus erbij, mag veel zijn!limoensap ook toevoegen.. Proeven! En let op, dit is niet te eten... Nu ga je m lekker maken.. bouillionblokje( kip) naar smaak erbij en.. suiker! Steeds toevoegen tot de smaak goed is, dit weet je meteen,
(ondertussen) paneer je de kip heel laten! , eigeel alleen, licht opkloppen tot je een stevige massa hebt, maar niet te dik! In een schaal paneren, 2 keer en voorzichtig neerleggen, ik leg ze altijd ruim in het sesamzaad tot ik ze nodig heb Die bak je in sesamolie en de pan niet bewegen! Je keert ze eventjes na 4 minuten om, en schuift ze de oven in.. Gamba's schoonmaken en bakken, wel even pellen, staartje er aan laten! rode peper, die helft meebakken! Je heb natuurlijk de paksoi nog, die je nu snel roerbakt ( sesamolie!)tot hij knapperig is, en die gooi je bij je saus! afbinden met maizena... geen water maar sojasaus..
De noedels had je al klaar natuurlijk.. Men neme het grootste bord wat er is, en je legt er netjes wat noedels op Dan de saus met groenten. Wel netjes he? Daarbovenop leg je de gesneden kipfilet, mooi in plakjes, tranches! en dan de gebakken gamba's.. Eet smakelijk..' Klinkt heel moeilijk, is simpel..ik doe er nog geen 15 minuten over... |
oeps ... ik vind het wel súper van je appeltje ... maar als ik dit zo lees dan mag ik wel een uurtje eerder van mijn werk komen, en dás nou ook niet de bedoeling ... of zie ik het nu te negatief ...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 00:08
|
|
|
een gerechtje van een half uurtje ... kan dat? ... ik leef hier in een mannenhuis ... jij snap? ... en m'n kids zijn de aviko maaltijden een beetje zat
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENK710
|
Berichten: 2109
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 10:51
|
|
|
INKA401 schreef: | een gerechtje van een half uurtje ... kan dat? ... ik leef hier in een mannenhuis ... jij snap? ... en m'n kids zijn de aviko maaltijden een beetje zat |
Bijna alle dingen zijn wel in een half uurtje klaar te krijgen Als je het maar beetje simpel houdt
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 11:02
|
|
|
INKA401 schreef: | een gerechtje van een half uurtje ... kan dat? ... ik leef hier in een mannenhuis ... jij snap? ... en m'n kids zijn de aviko maaltijden een beetje zat |
Nu pas??
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 16:48
|
|
|
@inca: dit heb je binnen een kwartier op tafel.. Maar ga wel wat posten...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CHATULIEM619
|
Berichten: 5057
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 16:58
|
|
|
We hadden een discussie in de chat over dit gerecht. Van internet geplukt:
Bruine bonenstamppot (stopverf)
Catagorie : Stamppot gerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :
Ingrediënten :
750g aardappelen zout 1 blik bruine bonen 2 uien 0,5dl azijn suiker
--------------------------------------------------------------------------------
Bereidingswijze :
Maak de uien schoon en snipper deze fijn. Doe de azijn in een schaaltje, roer er de suiker door en schep de uien erdoor. Laat dit een poosje staan. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Laat de bruine bonen uitlekken, maar vang het vocht op. Schep als de aardappelen bijna gaar zijn de bruine bonen op de aardappelen. Laat de bonen warm worden en giet de bonen met de aardappelen af. Verwarm in een steelpan het bonennat. Stamp de bonen en aardappelen door elkaar en roer er wat van het warme bonennat door. Geef de uien in de azijn er apart bij.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 17:21
|
|
|
CHATULIEM619 schreef: | We hadden een discussie in de chat over dit gerecht. Van internet geplukt:
Bruine bonenstamppot (stopverf)
Catagorie : Stamppot gerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :
Ingrediënten :
750g aardappelen zout 1 blik bruine bonen 2 uien 0,5dl azijn suiker
--------------------------------------------------------------------------------
Bereidingswijze :
Maak de uien schoon en snipper deze fijn. Doe de azijn in een schaaltje, roer er de suiker door en schep de uien erdoor. Laat dit een poosje staan. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Laat de bruine bonen uitlekken, maar vang het vocht op. Schep als de aardappelen bijna gaar zijn de bruine bonen op de aardappelen. Laat de bonen warm worden en giet de bonen met de aardappelen af. Verwarm in een steelpan het bonennat. Stamp de bonen en aardappelen door elkaar en roer er wat van het warme bonennat door. Geef de uien in de azijn er apart bij. |
Blokje chili con carne van Silvo nemen en de gebruiksaanwijzing volgen, veel lekkerder
Als is gewoon bruine bonen met picalilly heel af en toe ook wel eens lekker.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ELLY361
|
Berichten: 76
|
Geplaatst: maandag 1 maart 2010, 18:32
|
|
|
wat ik vanavond eet,,,,,,,,,,,,,
emhh hutspot wat ik ingevroren had vorige week hij is me lekker
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: dinsdag 2 maart 2010, 00:38
|
|
|
APPELTJE084 schreef: | @inca: dit heb je binnen een kwartier op tafel.. Maar ga wel wat posten... |
uuuh wat zegt u? ... binnen een kwartier? ... kom dat dan maar eens bewijzen hihi je praat als een vrouw man ... en uuuh ... vrouwenpraat ken ik al hoor... lesje?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
WILLIE400
|
Berichten: 146
|
Geplaatst: dinsdag 2 maart 2010, 00:46
|
|
|
Surinaamse bami en in 5 min klaar (ja toch wel fijn lieve collega die weet wat ik van haar bami vind) En lekker dat het was!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: dinsdag 2 maart 2010, 08:54
|
|
|
INKA401 schreef: | uuuh wat zegt u? ... binnen een kwartier? ... kom dat dan maar eens bewijzen hihi je praat als een vrouw man ... en uuuh ... vrouwenpraat ken ik al hoor... lesje? |
als een vrouw?? of als een man die weet hoe je met pannen om moet gaan? overigens wacht ik nog op je receptje op t forum, appelman!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: dinsdag 2 maart 2010, 10:41
|
|
|
vanavond simpel zuurkoolstamp met worst en de kids mogen naar de winkel voor een toetje hahaha tja kan nog niet zo snel uit de voeten,dus uitgebreid koken is deze week nog niet aan de orde
|
|
Naar boven |
|
|
|
|
|
|
|
|
|