Auteur |
Bericht |
|
CROSSROAD317
|
Berichten: 2463
|
Geplaatst: vrijdag 5 maart 2010, 20:57
|
|
|
PIETER649 schreef: | ik snap jullie geen van beiden en dat bevalt mij prima!! jullie snap? |
Ik snap dat jij niet veel snapt, snap trouwens niet dat je blij kunt zijn met iets wat jezelf niet snapt, ikke niet snap
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARISKA601
|
Berichten: 4718
|
Geplaatst: vrijdag 5 maart 2010, 22:18
|
|
|
snip en snap?
Want Snip snapt niet wat Snap snapt. En Snap snapt niet wat Snip snapt. Als Snip Snap snapt en Snap snapt Snip, verdwijnt het Snip en Snap begrip. Maar Snip snapt niet wat Snap snapt en Snap snapt niet wat Snip snapt. Als Snap Snip snapt en Snip snapt Snap, doen Snip en Snap geen klap.
Laatst aangepast door
|
MARISKA601
|
op vrijdag 5 maart 2010, 22:24
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: zaterdag 6 maart 2010, 01:01
|
|
|
PIETER649 schreef: | ik snap jullie geen van beiden en dat bevalt mij prima!! jullie snap? |
de uitspraak jullie snap ... van wie kwam die? je snapt het nog echt niet
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: zaterdag 6 maart 2010, 09:57
|
|
|
INKA401 schreef: | de uitspraak jullie snap ... van wie kwam die? je snapt het nog echt niet |
ik spreek iedereen aan op zuh eiguh nivoo inka (zelfs al heb ik last van hoogtevrees )
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARISKA601
|
Berichten: 4718
|
Geplaatst: zaterdag 6 maart 2010, 12:21
|
|
|
eeh.... nivo? hoogtevrees? beiden te eten? ikke niet snap?
ik weet 1 ding: ik ga vandaag shoarma eten. nog nooit gegeten. ben benieuwd hoe het smaakt.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: dinsdag 9 maart 2010, 16:08
|
|
|
INKA401 schreef: | hahaha ... lache met jou ... ik ben inmiddels best wel handig met keukengereedschap hoor ... maar als ik jou recept leest ... uuuh 13 ingrediénten ... en dat in een half uurtje? ... man, ik ben al een half uur in de supermarkt bezig om dat allemaal in huis te halen en uuuh wat zijn gerookte kipfilé? ... die koop je toch gewoon rauw??? schiet mij maar lek ... heb nog nooit van een gerookte kip gehoord ...
maar wij hebben een deal hoor ... bij het eerst komende feestje bij mij sta jij op nr één ... jij snap? ... zo niet ... vraag anderen dan maar ... |
Mijn mailadres staat op mijn profiel foto.. Goed, ik neem de uitnodiging aan!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: dinsdag 9 maart 2010, 16:33
|
|
|
Hier een receptje, maar dan een snelle.. Heb weinig tijd nu.. Komt ie! Spruitenstamp met lekkere ballen gehakt!
340 gram spruiten, kontje eraf en alle blaadjes erafhalen.. blauwe kaas, stilton en een stukje oude kaas. Rundergehakt, tomaat Aardappelen Eidooier, melk
Je maakt gewone gehaktballen alleen nu druk je er de kaas in! overal.. Goed dichtmaken en balletjes maken zoals je gewend bent.. Je bakt ze dus aan, en wanneer je er jus bij doet, ook wat tomaten in blokjes erbij.. Aardappels koken, stampen en eidooier er snel doorheen slaan.. melk erbij! tot je een mooie stampot hebt! Ondertussen kokk je water, met zout, als het kookt gooi je de spuitenblaadjes er 2 minuten in, blancheren heet dat. Meteen afgieten en koud afspoelen.. (blijven ze mooi groen! En je doet ze doo de aardappelpuree..
Klaar is ie!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: dinsdag 9 maart 2010, 16:35
|
|
|
INKA401 schreef: | hahaha ... lache met jou ... ik ben inmiddels best wel handig met keukengereedschap hoor ... maar als ik jou recept leest ... uuuh 13 ingrediénten ... en dat in een half uurtje? ... man, ik ben al een half uur in de supermarkt bezig om dat allemaal in huis te halen en uuuh wat zijn gerookte kipfilé? ... die koop je toch gewoon rauw??? schiet mij maar lek ... heb nog nooit van een gerookte kip gehoord ...
maar wij hebben een deal hoor ... bij het eerst komende feestje bij mij sta jij op nr één ... jij snap? ... zo niet ... vraag anderen dan maar ... |
Gerookte kipfilet.. Elke supermarkt heeft het.. bij de kip! Een stuk, dat moet je wel hebben, is erg lekker!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
APPELTJE084
|
Berichten: 50
|
Geplaatst: dinsdag 9 maart 2010, 16:40
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Dat lijkt me nou grappig, hier ligt:
andijvie, spekjes, kaas, komijnekaas, mosterdkaas( we eten nogal graag kaas) zure room, melk, pepersalami,gember, appels, bananen en kiwi's, de nodige sauzen zoals mayo, ketchup, sladressing, en in de vriezer nog wat kipfilet, schnitsel, suddervlees. Verder natuurlijk aardappels, rijst en dat soort dingen op voorraad.
Ben benieuwd wat je er van kan maken. |
Komt ie dan! Supersnel en makkelijk... Al zal je het wel niet meer in huis hebben denk ik.. Aardappels koken.. spekjes bakken, mosterkaas raspen, veel! pepersalami in stukken snijden.. de andijvie ga je bakken in de wok, heel snel.. room erbij, kaas erbij.. salami en de spekjes. simpeler kan niet.. (Je kan hier ook een soort bitterballen van maken.. dat zou ik gedaan hebben...) Indien je dat ook wilt, maak je van alle ingrdienten een roux.. Hoog op smaak brengen en balletjes draaien.. paneren, en frituren.. Lijkt me ook lekker! Appel, banaan, kiwi, pureren, en afslappen met sinasappelsap.. eidooier en wat suiker, melk erij en in de vriezer gooien.. en je hebt ijs!
Laatst aangepast door
|
APPELTJE084
|
op dinsdag 9 maart 2010, 16:43
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: woensdag 10 maart 2010, 00:33
|
|
|
APPELTJE084 schreef: | Mijn mailadres staat op mijn profiel foto.. Goed, ik neem de uitnodiging aan! |
jéétje appeltje ... je bijdrage is enorm, ik leer daar enorm van, thanks ... maar wat heb jij nou met appeltje ... ben ik wel benieuwd naar
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: vrijdag 12 maart 2010, 18:20
|
|
|
vanavond ff snel patat met een halve kip ... fijn weekend allemaal
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENK710
|
Berichten: 2109
|
Geplaatst: vrijdag 12 maart 2010, 20:26
|
|
|
Onderstaand bericht lijkt me hier wel op zijn plek: lekker, gezond en goedkoper... tenminste dat laatste is de bedoeling
Er is een initiatief gestart om bij wijze van experiment te proberen alle biologische producten BTW-vrij te maken en dat voor een periode van tenminste 2 jaar. Dit idee is ontstaan in navolging op het stimuleringsbeleid in de autobranche, waarbij flinke kortingen worden gegeven op de bijtelling en de bpm van milieuvriendelijke auto's. Bij het behalen van 40.000 handtekeningen voor een petitie met het voorstel om biologische producten BTW-vrij te maken voor een periode van tenminste 2 jaar, moet het voorstel in de Tweede Kamer behandeld worden.
Als tijdelijk de BTW op Eko-eten wordt afgeschaft, zal de vraag daarnaar toenemen. Als het volume groter wordt, kunnen de prijzen dalen enz. Biologische producten zijn beter voor: a. onze gezondheid b. onze dieren c. de boeren d. ons milieu e. onze planeet (En nou niet één van deze items uitkiezen - dit is geen multiple choice !!
Geef je stem via de volgende link: Bio BTW-vrij
Laatst aangepast door
|
HENK710
|
op vrijdag 12 maart 2010, 20:31
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: donderdag 18 maart 2010, 00:59
|
|
|
woensdag patat dag
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: zaterdag 20 maart 2010, 18:03
|
|
|
uien met..............?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: zondag 21 maart 2010, 09:17
|
|
|
vanmiddag krijg ik patat van maris tenminste dat is te hopen dat ik nog wat te bikken krijg voor ik met de trein moet
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARISKA601
|
Berichten: 4718
|
Geplaatst: zondag 21 maart 2010, 12:51
|
|
|
GRACE585 schreef: | vanmiddag krijg ik patat van maris tenminste dat is te hopen dat ik nog wat te bikken krijg voor ik met de trein moet |
ja hoor, met een frikandel speciaal, met een ui van jill.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JILL658
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 10:41
|
|
|
MARISKA601 schreef: | ja hoor, met een frikandel speciaal, met een ui van jill. |
De pataten niet van de zeeuwse aardappelen, foei maris
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARISKA601
|
Berichten: 4718
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 10:59
|
|
|
JILL658 schreef: | De pataten niet van de zeeuwse aardappelen, foei maris |
Nee helaas, het waren frietjes van aviko. Ik ga volgende week jouw aardappelen gebruiken.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 19:27
|
|
|
vandaag heerlijk rijst met roerbakgroentes sate en loempia gegeten
toetje ijs met koek
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CHATULIEM619
|
Berichten: 5057
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 20:13
|
|
|
HENK710 schreef: | Onderstaand bericht lijkt me hier wel op zijn plek: lekker, gezond en goedkoper... tenminste dat laatste is de bedoeling
Er is een initiatief gestart om bij wijze van experiment te proberen alle biologische producten BTW-vrij te maken en dat voor een periode van tenminste 2 jaar. Dit idee is ontstaan in navolging op het stimuleringsbeleid in de autobranche, waarbij flinke kortingen worden gegeven op de bijtelling en de bpm van milieuvriendelijke auto's. Bij het behalen van 40.000 handtekeningen voor een petitie met het voorstel om biologische producten BTW-vrij te maken voor een periode van tenminste 2 jaar, moet het voorstel in de Tweede Kamer behandeld worden.
Als tijdelijk de BTW op Eko-eten wordt afgeschaft, zal de vraag daarnaar toenemen. Als het volume groter wordt, kunnen de prijzen dalen enz. Biologische producten zijn beter voor: a. onze gezondheid b. onze dieren c. de boeren d. ons milieu e. onze planeet (En nou niet één van deze items uitkiezen - dit is geen multiple choice !!
Geef je stem via de volgende link: Bio BTW-vrij
| Helaas hier vind je me weer als een tegenstander. Het is voor een heel groot gedeelte gebaseerd op een mythe. Leg maar eens uit waarom het vlees niet goed genoeg is bij de supermarkt of de slager. En ga geen verhaaltjes ophangen over de zielige dieren bij boerderijen want ook dat is een mythe. Werk maar eens een dagje mee met een boer en dan zul je zien hoeveel liefde hij voor zijn beesten heeft.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
IMKE917
|
Berichten: 838
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 20:21
|
|
|
Vorige week een spinazie lasagne gemaak met; - verse spinazie - lasagne bladen - zalm - pakje maggi ovenschotels voor gegratineerde zalm 1/2 zakje - geraspte kaas - bechamelsaus Spinazie koken en uitlaten lekken, Zalm een beetje gaar laten worden bechamelsaus en zalmsaus maken dan laag om laag in een overschaal doen halverwege de zalm saus op de bovenste laag de bechamelsaus en de geraspte kaas. in de oven garen (temp. en tijd zie lasagnebladenpak) eetsmakelijk!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CROSSROAD317
|
Berichten: 2463
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 21:22
|
|
|
CHATULIEM619 schreef: | Helaas hier vind je me weer als een tegenstander. Het is voor een heel groot gedeelte gebaseerd op een mythe. Leg maar eens uit waarom het vlees niet goed genoeg is bij de supermarkt of de slager. En ga geen verhaaltjes ophangen over de zielige dieren bij boerderijen want ook dat is een mythe. Werk maar eens een dagje mee met een boer en dan zul je zien hoeveel liefde hij voor zijn beesten heeft. |
Chat, soms snap ik je echt niet, je suggereert (al) weer iets wat niet eens aan de orde is...... Dit valt echt onder de categorie uitlokken....
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
IMRE695
|
Berichten: 1550
|
Geplaatst: maandag 22 maart 2010, 21:23
|
|
|
Indische rijsttafel... En dat met de maandag!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 01:50
|
|
|
bamie
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 07:51
|
|
|
IMKE917 schreef: | Vorige week een spinazie lasagne gemaak met; - verse spinazie - lasagne bladen - zalm - pakje maggi ovenschotels voor gegratineerde zalm 1/2 zakje - geraspte kaas - bechamelsaus Spinazie koken en uitlaten lekken, Zalm een beetje gaar laten worden bechamelsaus en zalmsaus maken dan laag om laag in een overschaal doen halverwege de zalm saus op de bovenste laag de bechamelsaus en de geraspte kaas. in de oven garen (temp. en tijd zie lasagnebladenpak) eetsmakelijk!! |
mmmm klinkt erg goed imke!! ik heb een andere variant voor je als je soms een keer wat minder tijd hebt. zet een grote pan op met water voor de tagiatelli, kruid de zalm met bijv peper zout, en wat dille. bak een pakje zalm (aldi?) in een pannetje neem een wok met wat olijfolie om de uitgelekte spinazie in te wokken, steeds iets meer spinazie toevoegen, peper en zout erdoor voeg de zalm op t laatste moment toe met boursin a la cuisine, of een pakje room-basilicum saus van maggi schep wat tagiatelli op een bordje, en doe de spinazie erover wil je t echt afmaken, serveer het dan met wat veldsla, die je klaarmaakt met olijfolie, pijnboompitjes en croutons
smakelijk
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRACE585
|
Berichten: 1464
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 12:50
|
|
|
HANNAH810 schreef: | mmmm klinkt erg goed imke!! ik heb een andere variant voor je als je soms een keer wat minder tijd hebt. zet een grote pan op met water voor de tagiatelli, kruid de zalm met bijv peper zout, en wat dille. bak een pakje zalm (aldi?) in een pannetje neem een wok met wat olijfolie om de uitgelekte spinazie in te wokken, steeds iets meer spinazie toevoegen, peper en zout erdoor voeg de zalm op t laatste moment toe met boursin a la cuisine, of een pakje room-basilicum saus van maggi schep wat tagiatelli op een bordje, en doe de spinazie erover wil je t echt afmaken, serveer het dan met wat veldsla, die je klaarmaakt met olijfolie, pijnboompitjes en croutons
smakelijk |
mmm lekkere recepten zeg moet ik ook weer eens maken
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
IMKE917
|
Berichten: 838
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 19:02
|
|
|
HANNAH810 schreef: | mmmm klinkt erg goed imke!! ik heb een andere variant voor je als je soms een keer wat minder tijd hebt. zet een grote pan op met water voor de tagiatelli, kruid de zalm met bijv peper zout, en wat dille. bak een pakje zalm (aldi?) in een pannetje neem een wok met wat olijfolie om de uitgelekte spinazie in te wokken, steeds iets meer spinazie toevoegen, peper en zout erdoor voeg de zalm op t laatste moment toe met boursin a la cuisine, of een pakje room-basilicum saus van maggi schep wat tagiatelli op een bordje, en doe de spinazie erover wil je t echt afmaken, serveer het dan met wat veldsla, die je klaarmaakt met olijfolie, pijnboompitjes en croutons
smakelijk |
Dat lijkt heerlijk Hannah!!! Komt in mijn receptenmap
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
INKA401
|
Berichten: 357
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 21:07
|
|
|
HANNAH810 schreef: | mmmm klinkt erg goed imke!! ik heb een andere variant voor je als je soms een keer wat minder tijd hebt. zet een grote pan op met water voor de tagiatelli, kruid de zalm met bijv peper zout, en wat dille. bak een pakje zalm (aldi?) in een pannetje neem een wok met wat olijfolie om de uitgelekte spinazie in te wokken, steeds iets meer spinazie toevoegen, peper en zout erdoor voeg de zalm op t laatste moment toe met boursin a la cuisine, of een pakje room-basilicum saus van maggi schep wat tagiatelli op een bordje, en doe de spinazie erover wil je t echt afmaken, serveer het dan met wat veldsla, die je klaarmaakt met olijfolie, pijnboompitjes en croutons
smakelijk |
en dan nu de derde variant ... kant en klare van de C1000 ... niet goed zeker
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENK710
|
Berichten: 2109
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 21:22
|
|
|
CHATULIEM619 schreef: | Helaas hier vind je me weer als een tegenstander. Het is voor een heel groot gedeelte gebaseerd op een mythe. Leg maar eens uit waarom het vlees niet goed genoeg is bij de supermarkt of de slager. En ga geen verhaaltjes ophangen over de zielige dieren bij boerderijen want ook dat is een mythe. Werk maar eens een dagje mee met een boer en dan zul je zien hoeveel liefde hij voor zijn beesten heeft. |
Waar wordt gezegd dat een boer geen liefde heeft voor zijn beesten? Het gaat veel meer om de massaveehouderij die hoogtij viert met enkel oog voor productie en niet meer voor de dieren. Ook het supermarktwezen en de slagerijen zien dit steeds meer en maken ook duidelijk onderscheid in biologisch verantwoord verkregen vlees en het andere vlees. Is daarmee het andere vlees niet goed? Nee, maar het kan beter!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENK710
|
Berichten: 2109
|
Geplaatst: dinsdag 23 maart 2010, 21:23
|
|
|
CROSSROAD317 schreef: | Chat, soms snap ik je echt niet, je suggereert (al) weer iets wat niet eens aan de orde is...... Dit valt echt onder de categorie uitlokken.... |
Ach, alles went
|
|
Naar boven |
|
|